Crime pe bandă rulantă în România. Ruleta rusească cu româncele

Deși nu mă uit și nu citesc știrile cu crime, nu poți să treci nepăsător peste valul de agresiuni și tragedii care a lovit țara, fără să înspăimânte pe mai nimeni. Nu am văzut nici autorități îngrijorate, nici comunități speriate. De câte ori deschizi televizorul sau internetul, îți apare o știre, frecventă ca și cea despre vreme, cu o femeie ucisă - cu toporul, cu ciocanul, cu cuțitul. Incendiată, înjunghiată, măcelărită, bătută.

Femeile din România sunt victime sigure dacă au ghinionul să aibă un soț, un fost soț, sau un prieten agresiv. Nu le apără nimeni. E o ruletă rusească. Scapă cine poate. Nici cele care cer ajutor de la poliție nu sfârșesc altfel. De regulă, în cazuri de violență domestică, poliția nu acționează preventiv și nici nu monitorizează agresorii reclamați sau posibilele victime.

Și dacă tot există un fenoment îngrijorător politicienii din România s-au gândit să modifice legea privind violența domestică astfel încât prima bătaie să nu fie pedepsită, dacă victim și agresorul se împacă.

Dacă politicienii nu sunt preocupați de acest fenomen, întreb unde sunt preoții și dascălii din comunitățile mici unde se cunosc unii cu alții? Ce societate am construit, ce oameni am devenit?

Iată doar 13 cazuri de crime de la începutul acestui an. De unde vine această violență - din băutură, educație, din lipsa unei legislații adecvate sau neaplicarea celei existente, de unde?  Cum a devenit violența un fenoment? Medidați, vă rog, și poate acționați. Încotro se îndreaptă societatea noastră și cum procedăm?

1.    O femeie de 72 de ani a fost ucisă cu ciocanul de partenerul ei

Un bărbat din Craiova și-a omorât partenera de viață cu ciocanul, apoi s-a aruncat de la etaj.

2.    Fetiță de 5 ani, violată și ucisă

Poliţiştii din Baia Mare încearcă să-l găsească pe individul care a violat şi a ucis cu cruzime o fetiţă de 5 ani, la marginea oraşului.

3.    Femeie ucisă în bătaie pe stradă de un tânăr băut, care voia să o jefuiască

O femeie de 50 de ani a fost omorâtă în bătaie, lovită cu bestialitate de un adolescent de 16 ani, ajutat de un prieten cu 3 ani mai mare.

Femeia a fost târâtă în curtea unei şcoli, dar a reuşit la un moment dat să se ridice, şi să o pornească singura spre casă. Băiatul mai mic însă a dat dovadă de o violentă diabolică: a urmărit-o şi a ucis-o.

Scena cutremurătoare s-a petrecut marţi în comuna Solonţ, din Bacău. Femeia de 50 de ani era mama a doi copii (7 martie 2018)

4. Femeie de 34 de ani, ucisă de fostul iubit

Crima a avut loc în Mărțișor, o comună din Galați. Un individ de 41 de ani, supărat pe o vecină cu care avusese în trecut o relație amoroasă, nu a putut să se împace cu gândul că femeia s-a întors la soţul ei cu care avea doi copii.

Joi dimineață a așteptat-o să plece spre serviciu și a înjunghiat-o mortal. Victima făcuse mai multe plângeri, pentru că suspectul o hărțuia, dar polițiștii i-au dat doar o amendă.

5.    O tânără de 25 de ani a fost ucisă la coafor, în Titu, de iubitul ei, militar

O crimă oribilă s-a petrecut marţi după-amiază în oraşul Titu din judeţul Dâmboviţa. O tânăra de 25 de ani a fost înjunghiată de concubinul ei într-un coafor.

6.    Tânără ucisă și incendiată de soțul ei

O tânără de 28 de ani a fost ucisă de soţul care a fugit apoi cu copilul de trei ani. Femeia din localitatea Ştefăneşti din judeţul Argeş a fost înjunghiată în gât şi apoi incendiată.

7.    O femeie de 22 de ani, mamă a patru copii, ucisă de fostul prieten

O femeie de 22 de ani din județul Vaslui, mamă a patru copii, a fost înjunghiată de fostul prieten, după ce acesta a amenințat-o de mai multe ori, ba chiar a și lovit-o cu cuțitul în urmă cu câteva luni. Poliția este acuzată pentru lipsa de reacție în cazul acestui caz de violență domestică.

8.    Directoarea unei grădinițe din București, ucisă de soțul ei

Nicoleta Botan, o femeie în vârstă de 38 de ani, a fost ucisă de fostul soţ. Tânăra a fost înjunghiată în curtea grădiniţei pe care o conducea. Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de medici femeia nu a supravieţuit.

Cunoscuții femeii ucise la gradiniță de soțul ei spun că acesta o bătea crunt cât timp au fost căsătoriți.

9.    Femeie UCISĂ şi aruncată la GUNOI

Ucigaşul femeii, găsită fără suflare într-un tomberon din sectorul Buiucani al Capitalei, a fost identificat de poliţie. Este vorba despre fostul soţ al acesteia, cu care victima are şi un băieţel în vârstă de şapte ani. Bărbatul şi-a recunoscut vina şi a spus oamenilor legii că a strangulat-o pe femeie, după ce între cei doi s-ar fi iscat o ceartă. Cadavrul a fost ţinut în casă două zile, iar ulterior învelit în câţiva saci menajeri şi aruncat la gunoi. 10. O femeie de 43 de ani - ucisă în barul ăn care lucra

O femeie de 43 de ani din Satu Marea fost ucisă, într-un local de lângă gara din municipiul Satu Mare, în care femeia lucra ca barmaniță.

11. Crimă odioasă la Pogana: femeie ucisă cu toporul de către tatăl copiilor

Un bărbat de 51 de ani din comuna Pogana i-a zdrobit capul  mamei copiilor lui cu toporul.

12.Femeie ucisă de un tâlhar cu o sticlă

Tragedie într-o familie din Satu-Mare. O femeie, în vârstă de 43 de ani, mama unei fete de 20 de ani, a fost ucisă de un individ care a furat banii din restaurantul în care lucra victima. Autorul este Ștefan Radu, în vârstă de 39 de ani, din comuna Lazuri.

13.Triplă crimă de la Braşov: Și-a omorât soția și cei doi copii, o fată de 18 ani și un băiat de 13 ani

Monica Buliga a fost găsită decedată, marţi, alături de cei doi copii, un băiat de 13 ani şi o fată de 18 ani, după ce soţul acesteia s-a prezentat la Poliţie şi a anunţat că şi-a ucis familia şi a trimis-o ”către o lume mai bună”.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy