Bonus de 100 de euro pentru românii din Italia cu venituri modeste

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Italia oferă locuitorilor aflați în dificultate financiară o indemnizație în valoare de 100 de euro. 

 

Un nou proiect de decret legislativ Irpef-Ires este așteptat să fie discutat astăzi în Consiliul de Miniștri, aducând în atenție o măsură care ar putea aduce un plus de beneficii pentru lucrătorii cu venituri mai modeste.

IRPEF (Imposta sul Reddito delle Persone Fisiche) - Impozitul pe Veniturile Persoanelor Fizice. Este impozitul pe venitul personal în Italia, care se aplică atât pentru veniturile din muncă, cât și pentru cele din alte surse, cum ar fi veniturile din investiții.

IRES (Imposta sul Reddito delle Società) - Impozitul pe Veniturile Societăților. Acesta este impozitul pe profiturile societăților în Italia, aplicat în general la veniturile companiilor și la alte entități juridice.

Conform acestui proiect, se propune acordarea unei prime de până la 100 de euro în a treisprezecea lună de salariu pentru acei angajați care câștigă până la 28.000 de euro pe an și au soț/soție și cel puțin un copil în întreținere.

Ce trebuie să știe cetățenii. Condiții 

 

Această inițiativă vine ca răspuns la nevoile financiare ale familiilor aflate în situații economice dificile și se aplică exclusiv pentru anul 2024.

Bonusul se acordă pentru a sprijini lucrătorii care se confruntă cu dificultăți financiare, iar suma acordată nu poate depăși 100 de euro. Această sumă va fi returnată sub formă de indemnizație și este menită să compenseze impozitele mai mari plătite în legătură cu aplicarea unui impozit de înlocuire, scrie ANSA. 

Citește și: Românii din Italia pot beneficia de Bonusul pentru benzină în valoare de 200 de euro 

Pentru a beneficia de această indemnizație, lucrătorul trebuie să îndeplinească anumite condiții, printre care să aibă un venit total pentru anul în curs de cel mult 28.000 de euro și să aibă un soț/soție și cel puțin un copil în întreținere, conform dispozițiilor legale privind impozitul pe venit.

Cuantumul exact al acestei alocații urmează să fie stabilit printr-un decret al Ministerului Economiei și Finanțelor, pe baza veniturilor fiscale mai mari generate de aplicarea acordului preventiv de doi ani pentru numerele de TVA, cu termen de adoptare până la 15 noiembrie 2024.

Citește și: Bani de la stat, în Italia, pentru mașină nouă. Cum și când poți lua noul bonus auto
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel