Spania: Parchetul spaniol a cerut doi ani si jumătate de închisoare pentru Luis Rubiales

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
FOTO: captura video Twitter@DrACactivism
FOTO: captura video Twitter@DrACactivism

Problemele pentru Luis Rubiales, fostul președinte al Federației Regale Spaniole de Fotbal, nu s-au încheia o dată cu suspendarea de trei ani primită în 2023, după ce a sărutat-o pe jucătoarea Jenni Hermoso, în august, la Sydney, după victoria Spaniei în finala Cupei Mondiale feminine împotriva Anglie.

Ministerul Public din Spania solicită pentru Rubiales un an de închisoare, eliberare supravegheată timp de doi ani, interzicerea comunicării sau apropierii de Hermoso pe o rază de 200 de metri timp de patru ani și despăgubiri de 54.100 dolari, pentru infracțiunea de agresiunea sexuală, atunci când a sărutat-o pe Jenni Hermoso „fără acordul sau acceptarea jucătoarei”, anunță CNN.

În același caz se cere un an și jumătate de închisoare și pentru fostul antrenor al echipei feminine a Spaniei, Jorge Vilda, pentru fostul manager de marketing al RFEF, Rubén Rivera, și directorul sportiv al echipei masculine a Spaniei, Albert Luque. Se presupune o infracțiune de constrângere pentru că toți au făcut presiuni asupra jucătoarei pentru a justifica fapta lui Rubiales. Toți cei patru bărbați implicați în proces au negat fiecare acuzațiile împotriva lor în declarațiile pe care le-au făcut în fața judecătorului în ultimele luni.

Deși anul trecut în septembrie Jorje Vilda, antrenorul câștigător al Cupei Mondiale, a fost demis din funcție, refuzul inițial al lui Rubiales de a demisiona a declanșat o solidaritate în rândul jucătorilor spanioli. Incidentul a stârnit proteste publice, dezbateri cu privire la cultura machistă, atât de prezentă în Spania, care a culminat cu demisia în masă a 80 de fotbaliste spaniole care au semnat o declarație de susținere a colegei lor în care susțin că nu se vor mai întoarce la echipă dacă actuala conducerea rămâne în funcție.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel