"Ordonanța traseiștilor", asalt asupra democrației. Drulă: "PSD, PNL și Klaus Iohannis anulează votul a milioane de români"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Președintele USR Cătălin Drulă spune că PSD și PNL au demarat un adevărat "asalt asupra democrației" prin prevederile din OUG-ul privind comasarea alegerilor. Potrivit documentului, primarii își pot schimba partidul cu 60 de zile înainte de alegeri, inițiativă similară cu cea a lui Liviu Dragnea de acum câțiva ani. 

Cătălin Drulă critică dur proiectul de ordonanță privind comasarea alegerilor, care dă liber la traseism politic. În opinia liderului USR, "Ordonanța Traseiștilor" este un asalt asupra democrației, întâlnit doar pe vremea lui Liviu Dragnea, atunci când, grație unui proiect similar, peste 5.000 de aleși locali au schimbat partidul, majoritatea trecând la PSD. 

"Ultimul asalt asupra democrației - Ordonanța Traseiștilor. 

PSD, PNL și Klaus Iohannis anulează votul a milioane de români. A început cu trădarea de după alegerile din 2020, când românii au votat pentru un guvern de dreapta, reformist, anti-PSD, dar au primit PSD.  

Acum, continuă cu Ordonanța de Urgență privind comasarea alegerilor, care dă liber la traseism. Primarii pot să își schimbe partidul cu 60 de zile înainte de alegeri. Știți când am mai văzut asta? Pe vremea lui Ponta și Dragnea. Atunci, ordonanța traseismului gândită de Liviu Dragnea a dus la migrarea a 5.343 de aleși locali, dintre care 552 de primari, cei mai mulți către PSD. Atunci, acea ordonanță a fost atacată la CCR de către PNL, care a decis că e neconstituțională.

Milioane de români au votat împotriva PSD, dar, la comanda lui Klaus Iohannis, au primit PSD.

Totul - de la modul în care au decis comasarea alegerilor cu trei luni înainte de vot la piedicile puse oamenilor să voteze și migrarea aleșilor locali - arată disperarea cu care vor să instaureze Partidul Unic PSD-PNL.

Le spun încă o dată: nu vor reuși. Mai avem puțin de rezistat. Rezistăm, iar pe 9 iunie îi trimitem acasă pe Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu. Este PSD-PNL împotriva românilor. 

Nu-i lăsa să-ți fure viitorul.", scrie Cătălin Drulă pe Facebook.

ordonanta-traseistilor_84381700

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel