Ministrul Familiei, declarații despre cazul copilului român vândut în Germania: „Am fost acolo cu psihologii”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul Familiei, declarații despre cazul copilului român vândut în Germania: „Am fost în prezenţa psihologilor”
Ministrul Familiei, declarații despre cazul copilului român vândut în Germania: „Am fost în prezenţa psihologilor”

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a oferit detalii despre situația copilului din Gorj, care ar fi fost vândut în Germania, subliniind acțiunile întreprinse de autorități pentru asigurarea bunăstării copiilor implicați.

Natalia Intotero a declarat că s-a deplasat personal, alături de directorul DGASPC Gorj, pentru a se întâlni cu cei doi frați ai copilului în Germania. Minorul de doi ani și jumătate și sora sa de opt ani erau plasați în grija statului român prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Ministrul a subliniat că s-a asigurat că cei doi beneficiază de sprijinul necesar, inclusiv asistență psihologică.

"Eu am fost ieri să mă asigur că fraţii minorului care acum se află în Germania sunt bine îngrijiţi de statul român prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Alături de directorul DGASPC Gorj, m-am deplasat ieri pentru a mă întâlni cu aceştia. E vorba de un minor de doi ani şi jumătate şi de o minoră opt ani. Am discutat cu asistenţii maternali. Am fost în prezenţa psihologilor. M-am asigurat că ei beneficiază şi vor beneficia în continuare de sprijin din partea psihologilor şi că sunt foarte bine îngrijiţi.”, spune ministrul Familiei pentru Antena 3 CNN.

 

DIICOT a demarat o anchetă

 

Situația a fost semnalată autorităților române de către Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, la solicitarea autorităților germane. DIICOT a demarat o anchetă pentru a clarifica circumstanțele plecării copilului din țară, inclusiv documentele folosite și eventuala implicare a unor funcționari în emiterea unei procuri false.

„Este un dosar instrumentat de DIICOT. DIICOT a fost sesizat de DGASPC, în urma unei solicitări din partea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, venită de la autorităţile de protecţie socială din Germania pentru a furniza mai multe date cu privire la situaţia minorului în cauză din România", a mai spus Natalia Intotero.

Tatăl copilului ar fi fost implicat în vânzarea acestuia pentru o sumă de 8.000 de lei. Ministrul Intotero a menționat că există mai multe speculații în acest sens.

„Săptămâna viitoare preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului va efectua o deplasare de urgenţă în Germania unde va sta la discuţie cu autorităţile germane în vederea repatrierii într-un timp cât mai scurt a minorului care acum este în grija lor", a încheiat ministrul Familiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel