Din ce în ce mai mulți români aleg să se întoarcă în țară: „În Anglia lucrăm ca roboțeii”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Fenomenul întoarcerii în țară câștigă din ce în ce mai mulți adepți: „În Anglia lucrăm ca roboțeii” / Foto: Facebook
Fenomenul întoarcerii în țară câștigă din ce în ce mai mulți adepți: „În Anglia lucrăm ca roboțeii” / Foto: Facebook

Fenomenul reîntoarcerii în țară câștigă tot mai mult teren, captivând inimile românilor din diaspora, în special din Marea Britanie. Un exemplu elocvent este familia Teleptean, doi asistenți medicali originari din Sighetu Marmației, care, după 11 ani de trăit în străinătate, își pregătesc bagajele pentru a reveni definitiv în România.

Tatiana și Mihai Teleptean au ales Anglia în 2013 pentru a scăpa de presiunile și constrângerile unei vieți agitate în România. În căutarea de experiență și libertate, au început o nouă viață departe de țară. Totuși, după ani de muncă și prosperitate materială, au simțit nevoia de a-și reevalua prioritățile.

"În Anglia lucrăm ca roboțeii și facem schimb de ture ca să avem grijă de copii. Nu am putut petrece timp de calitate împreună... Ne ajunge, e momentul să ne întoarcem definitiv acasă! Suntem pozitivi și avem încredere că ne va fi bine și în țară. Ne-am bucura dacă povestea noastră ar inspira și pe alții, însă sub nicio formă nu dorim să convingem pe nimeni de nimic, oricum unii sunt setați că în Anglia e raiul pe pământ și nu e chiar așa... Preferăm sistemul medical din România și o viață lângă părinții și bunicii noștri din țară, în special pentru copii. Pentru noi, familia e mai importantă decât banii", a mărturisit Tatiana pentru Anunțul UK.

 

Familia Teleptean a realizat că banii nu aduc fericirea absolută

 

Decizia lor nu a fost una ușoară. Cu o situație financiară solidă în Regatul Unit, familia Teleptean a realizat că banii nu aduc fericirea absolută. Experiența lor în sistemul medical britanic a fost marcată de provocări și dezamăgiri. Dincolo de câștigurile materiale, viața departe de familie și de obiceiurile tradiționale românești a început să-și pună amprenta.

Viața lor în Anglia s-a schimbat fundamental în ultimii ani, iar ei au simțit că nu se mai regăsesc în acest mediu. "Când am venit în Marea Britanie făceam cumpărături de £50 pe săptămână și era atât de multă mâncare, încât la final de săptămână aruncam din frigider... Acum fac cumpărături de £250 pe săptămână și cumpăr doar esențialul. Anglia s-a schimbat mult în ultimii ani, iar unii refuză să vadă asta...", a povestit Tatiana.

Mai mult decât atât, sistemul medical britanic, deși recunoscut la nivel global, nu a corespuns așteptărilor lor. Timpul de așteptare pentru operații și servicii medicale a fost un motiv suplimentar pentru reconsiderarea alegerii lor.

 

Decizia de a reveni în țară a fost luată deoarece a rămas însărcinată

 

Planurile lor de întoarcere s-au cristalizat în ultimii doi ani, când Tatiana a aflat că este însărcinată pentru a treia oară. Acest eveniment a stârnit în ea preocupări legate de viitorul financiar al familiei și a fost momentul în care au început să caute alternative. Astfel, au descoperit oportunități de lucru de acasă, care le-au permis să se întoarcă în România fără griji financiare.

"Ne întoarcem acasă fără să ne preocupăm de situația financiară. În plus, în România nu vom plăti rata la casă, avem familia aproape și vrem să petrecem timp de calitate alături de cei dragi", a menționat Tatiana.

Cu toate provocările și incertitudinile, familia Teleptean este încrezătoare în viitorul lor în România. Ei cred că schimbarea nu vine doar din exterior, ci și din interior, iar fericirea depinde în mare măsură de perspectiva fiecăruia.

Astfel, povestea lor devine un exemplu de curaj și determinare pentru cei care se gândesc să-și revină în țară, evidențiind că, în ciuda provocărilor, întoarcerea acasă poate aduce un sentiment de împlinire și conexiune cu rădăcinile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel