EXCLUSIV  Francezii, locul 1 în lume la durata petrecută la masă. O româncă din Paris: "Aici nu se mânâncă repede. Se stă seara târziu la povești"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Francezii, locul 1 în lume la timpul petrecut la masă (Sursa: Freepik)
Francezii, locul 1 în lume la timpul petrecut la masă (Sursa: Freepik)

Francezii uită se mai ridice de la masă, fiind pe locul 1 în lume la durata petrecută în timpul meselor. O româncă din Paris confirmă prin experiența personală această statistică.

Mihaela Ciorba Sălăgean, o româncă stabilită de 13 ani în Franța, spune că francezii petrec foarte mult timp la masă, mai ales seara. 

"Se stă seara târziu, nu se mănâncă repede. Se stă la povești, la un vin. Foarte mult rămân la masă. La noi, la români nu e așa. De obicei ai mâncat și ai plecat. Durează destul de mult mesele, mai ales seara", a spus Mihaela, în emisiunea Departe de România, difuzată pe ȘtiriDiaspora, DCNews TV și DCNews. 

Românca mai spune că, deși francezii sunt celebrii în lume pentru consumul de pâine, românii mănâncă mai multă.

"E adevărat că francezii mănâncă multă pâine?", a întrebat Gabriel Nuță-Stoica, moderatorul emisiunii.

"Cred că noi mâncăm mai multă. Noi mâncăm pâine aproape la orice", spune Mihaela. 

Mihaela locuiește într-o suburbie a Parisului și ne povestește cum e viața de zi cu zi în Hexagon, țară în care sunt aproximativ 500.000 de români, dar și despre cum se mobilizează românii din diaspora să-i ajute pe copiii nevoiași din România.

Urmărește emisiunea integrală pe YouTube ȘtiriDiaspora:

 

Francezii petrec mai mult timp mâncând decât oricine altcineva

 

În 2018, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) a lansat un clasament surprinzător, evidențiind timpul pe care cetățenii din țările membre îl petrec la masă. Cu o medie de 2 ore și 13 minute pe zi, francezii se află în fruntea listei, subliniind pasiunea lor pentru gastronomie.

Bucătăria franceză este cunoscută în întreaga lume pentru rafinamentul său, fiind inclusă chiar în patrimoniul umanității. Momentul mesei este considerat sacru pentru francezi, iar la ora 12 fix, orice activitate este pusă pe pauză. Încercările de a contacta pe cineva între orele 12 și 14 sunt sortite eșecului, deoarece toată lumea este ocupată cu mâncarea.

Conform datelor furnizate de OECD, francezii petrec în medie 2 ore și 13 minute pe zi consumând alimente și băuturi, cu 40 de minute mai mult decât media țărilor OECD și de peste două ori mai mult decât americanii.

Italia, Grecia și Spania urmează în clasament, cu mai mult de două ore petrecute la masă, iar asiaticii nu sunt departe nici ei. Canadienii și americanii sunt la coada listei. România nu a fost inclusă în acest clasament. 

francezii-petrec-mult-timp-la-masa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel