Frații Tate, reținuți de poliție în baza unui mandat emis de autoritățile din Marea Britanie

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Frații Andrew și Tristan Tate (Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)
Frații Andrew și Tristan Tate (Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Frații Tate au fost reținuți, aseară, în baza unui mandat international de arestare emis de autoritățile britanice. Aceștia sunt acuzați de infracțiuni sexuale.

Frații Andrew și Tristan Tate, milionari cu dublă cetățenie britanică și americană, au fost reținuți din nou seara trecută la reședința lor din Ilfov, la solicitarea autorităților din Marea Britanie. Potrivit unor surse judiciare, pe numele lor au fost emise două mandate europene de arestare într-un dosar privind o serie de infracțiuni sexuale.

Cei doi sunt suspectați că au comis aceste infracțiuni pe teritoriul britanic.

Frații milionari au fost săltați seara trecută din locuința lor din Ilfov.

Potrivit surselor, în dosarul din Marea Britanie este vorba de două plângeri depuse de două tinere, pentru infracțiuni similare pentru care sunt judecați și în România.

"La data de 11 martie, în jurul orei 23,15, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi poliţişti din Voluntari au pus în aplicare două mandate europene de arestare, emise de către autorităţile judiciare din Marea Britanie, pentru comiterea de infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane pe teritoriul Marii Britanii. Cei doi bărbaţi au fost prezentaţi procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, faţă de cei în cauză", informează un comunicat al IPJ Ilfov.

Cei doi bărbaţi au fost încarceraţi în arestul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Cooperarea s-a realizat prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale. 

Andrew și Tristan Tate, vizați într-un dosar și în România

 

Andrew și Tristan Tate, împreună cu două tinere complice, Alexandra-Luana Radu și Georgiana Manuela Naghel, au fost trimiși în judecată de DIICOT pe data de 20 iunie. Toți sunt acuzați că au constituit un grup infracțional organizat, în scopul racolării, cazării și exploatării, prin obligarea unor femei să creeze materiale cu conținut pornografic, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil. Din aceste activități, inculpații ar fi obținut importante sume de bani.

Infracțiunile reținute în sarcina lor sunt de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată, viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, lovire sau alte violențe și instigare la această infracțiune.

Potrivit DIICOT, infracțiunea de trafic de persoane ar fi fost comisă atât pe teritoriul României, cât și în Statele Unite ale Americii și Marea Britanie. Andrew Tate a negat acuzațiile de viol și trafic de persoane într-un interviu, povestind despre cele trei luni de detenție și ridiculizând cazul.

Frații Tate au scăpat de arestul la domiciliu din România în 2023, după ce Curtea de Apel București a decis să înlocuiască arestul la domiciliu cu controlul judiciar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel