O româncă din Italia luptă cu prejudecățile despre migranții români. Nicoleta lansează cartea "Adevărul, tot adevărul, nimic altceva decât adevărul, despre comunitatea mea"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Nicoleta Sprînceană, românca ce luptă cu prejudecățile la adresa românilor
Nicoleta Sprînceană, românca ce luptă cu prejudecățile la adresa românilor

O româncă din Italia lansează o carte prin care încearcă să spargă stereotipurile despre conaționali întâlnite în Peninsulă. 

Nicoleta Sprînceană, o juristă româncă cu o pasiune pentru dreptate și integrare socială, va prezenta publicului vineri, 19 aprilie, la ora 18:45, cartea sa "Adevărul, tot adevărul, nimic altceva decât adevărul, despre comunitatea mea". Evenimentul de lansare se desfășoară la restaurantul Dracula din La Spezia și va fi marcat de o cină tradițională românească, transmite publicația La Gazzetta Della Spezia.

Nicoleta Sprînceană, născută în 1972 în România și absolventă a Academiei de Poliție din București, își desfășoară activitatea în prezent la Ministerul Justiției din Roma. Întotdeauna preocupată de combaterea criminalității și de sprijinirea imigranților și a celor mai defavorizate categorii sociale, în cartea sa ea explorează stereotipurile legate de imigranții români și evidențiază similaritățile dintre experiența acestora și cea a italienilor emigranți, în contextul unor stereotipuri și forme de intoleranță similare.

Evenimentul face parte din seria "Dialog între culturi: o fereastră spre România", organizată de Asociația Cinema și Cultură, în colaborare cu Ristoro Dracula și Asociația B52.

România, cu o moștenire bogată în tradiții și artă, cu o istorie presărată cu legende și mistere, o țară cunoscută pentru oamenii săi ospitalieri și muncitori și pentru frumusețea naturii sale neatinse, este subiectul principal al acestei serii de evenimente.

Scopul seriei este de a prezenta, aprecia și împărtăși cultura română prin intermediul literaturii, cinematografiei, teatrului, artei și bucătăriei. În săptămânile următoare, spațiul "Un mondo a parte" de pe Via Carducci va găzdui zilele filmului românesc, continuând astfel explorarea și promovarea culturii și artei românești.

Cei care doresc mai multe informații și vor să rezerve un loc pot apela numărul de telefon 3931536425.

 

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel