Român condamnat doar la 30 de ani de închisoare după ce a ucis un om pentru 2900 de euro

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Român condamnat doar la 30 de ani de închisoare după ce a ucis un om pentru 2900 de euro
Român condamnat doar la 30 de ani de închisoare după ce a ucis un om pentru 2900 de euro

Un român în vârstă de 45 de ani, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, după ce a jefuit și apoi a ucis un om în Verona, pentru o sumă de doar 2.900 de euro.

Crima brutală a avut loc în sala de sloturi din Legnago, lângă Verona, unde Daniel Ispas, un bărbat de naționalitate română, l-a jefuit și apoi l-a ucis pe managerul Mario Piozzi pentru o sumă de doar 2.900 de euro.

Verdictul de vinovăție a fost pronunțat "la distanță", deoarece Ispas era deținut în Budapesta și pentru alte infracțiuni, inclusiv un omor anterior din 2019. Cu toate acestea, prin intermediul unei mărturisiri online, el a reușit să evite o condamnare pe viață. În timpul ultimei audieri, Ispas a recunoscut în fața instanței că este vinovat de uciderea brutală a lui Piozzi.

Victima, în vârstă de 59 de ani, a fost găsită în agonie, cu capul spart, în spatele sălii de sloturi pe care o administra în Legnago. Inițial, crima a rămas nerezolvată pentru mai mult timp, dar anchetatorii au reușit în cele din urmă să-l identifice pe Ispas ca fiind autorul.

 

„Nu am vrut să se termine așa”

 

Mărturisirea lui Ispas în fața instanței a fost un moment de răscruce în caz. În urma acestei mărturisiri, procurorii au cerut o pedeapsă de 30 de ani de închisoare, care a fost ulterior confirmată de către judecători. Cu toate acestea, chiar și în fața condamnării sale, Ispas și-a exprimat regretul pentru faptele sale și a afirmat că nu a avut intenția ca situația să escaladeze într-o crimă.

"Am făcut-o, recunosc. Eu l-am omorât, am vrut doar să fac un jaf, dar apoi...Sunt vinovat, mărturisesc. Îmi pare rău pentru că nu am vrut să se termine așa...", spune românul conform presei străine.

Avocații inculpatului au anunțat că vor face apel împotriva verdictului, susținând că pedeapsa este excesivă. În plus, au fost stabilite despăgubiri în valoare de două sute de mii de euro către familia victimei.

Arestat inițial în România pentru alte infracțiuni, inclusiv furturi, Ispas a fost extrădat pentru a fi judecat în Italia. Procesul său a fost unul neobișnuit, deoarece acesta a avut loc prin legătură audiovizuală, iar apărarea a trebuit să comunice cu clientul lor prin intermediul telefonului mobil, chiar și după pronunțarea sentinței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel