Ucrainienii retrag tancurile americane Abrams de pe linia frontului. Ar fi prea vulnerabile în fața rușilor

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Rușii atacă cu drone tancurile din linia frontului (Foto ilustrativ: Freepik)
Rușii atacă cu drone tancurile din linia frontului (Foto ilustrativ: Freepik)

Ucrainienii retrag tancurile americane Abrams de pe linia frontului, în contextul în care acestea sunt extrem de vulnerabile în fața atacurilor cu drone ale rușilor, scrie publicația The Guardian.

Ucraina a retras tancurile de luptă americane Abrams M1A1 de pe linia frontului, în parte din cauza atacurilor rusești cu drone, au declarat oficiali ai Pentagonului. SUA au fost de acord să trimită 31 de Abrams în Ucraina în ianuarie 2023. Cinci au fost pierdute în urma atacurilor rusești.

Utilizarea pe scară largă a dronelor de către ruși înseamnă că "nu mai există un teren deschis pe care să poți trece cu mașina fără teama de a fi detectat", a declarat joi un înalt oficial din domeniul apărării.

"Acum, există o modalitate de a face acest lucru. Vom lucra cu partenerii noștri ucraineni și cu alți parteneri de pe teren, pentru a-i ajuta să se gândească la modul în care ar putea folosi acest lucru, în acest tip de mediu schimbat acum, în care totul este văzut imediat", a spus el. 

Ucrainenii nu au adoptat tactici care ar fi putut face tancurile mai eficiente, a declarat unul dintre oficialii americani din domeniul apărării, cum ar fi în războiul cu arme combinate, pentru care SUA au oferit pregătire în Germania. Forțele rusești au suferit pierderi grele din propriile tancuri și echipamente blindate din cauza supravegherii și atacurilor foarte eficiente ale unităților ucrainene de război cu drone.

SUA nu se așteaptă ca Ucraina să lanseze operațiuni ofensive pe scară largă împotriva forțelor rusești pe termen scurt, a declarat un oficial american din domeniul apărării. Scopul a fost de a ajuta forțele ucrainene "să recâștige inițiativa".

"În ceea ce privește următoarele câteva luni de operațiuni, ucrainenii vor trebui să reconstruiască destul de mult pentru a prelua toate aceste noi provizii după ce au raționalizat muniția și alte provizii... și să se asigure că își pot apăra pozițiile", a mai spus oficialul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel