Ministrul Muncii: Pensiile românilor vor fi virate în avans în luna mai! Datele exacte aici

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ministrul Muncii: Pensiile românilor vor fi virate în avans în luna mai! Datele exacte aici / Foto ilustrativ
Ministrul Muncii: Pensiile românilor vor fi virate în avans în luna mai! Datele exacte aici / Foto ilustrativ

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat într-o conferință de presă la Timișoara că pensiile vor fi virate în avans în luna mai, înainte de Paște. 

Potrivit declarațiilor sale, banii vor ajunge în conturile pensionarilor în zilele de 2-3 mai, iar prin Poșta Română vor fi livrate până la data de 3 mai inclusiv.

Această decizie vine în urma adoptării unei hotărâri de guvern și a unui memorandum care facilitează declanșarea procedurilor în luna aprilie, astfel încât pensiile să fie virate la timp înaintea sărbătorilor pascale.

"Astăzi avem două acte normative care ne facilitează posibilitatea de a da pensiile românilor înainte de sărbătorile pascale. Cele două sunt o HG şi, respectiv, un memorandum. Hotărârea de guvern este cea care ne permite să declanșăm procedurile instituționale în luna aprilie, astfel încât banii să fie virați la timp atât Companiei Naționale Poșta Română, care livrează aproape jumătate din pensiile românilor prin factorii poștali, cât și de a alimenta conturile băncilor comerciale cu care Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, respectiv Casa Națională de Pensii are convenții.", a explicat ministrul conform Agerpres.

 

Când vor primi românii pensiile de Paște

 

Potrivit estimărilor, atât Poșta Română, cât și instituțiile bancare se vor încadra în graficul stabilit. Astfel, toți românii vor primi pensiile înainte de Paște, în zilele de 2-3 mai, în loc de data anterioară, 12 mai.

Ministrul a subliniat că au avut discuții atât cu reprezentanții Poștei Române, cât și cu cei ai instituțiilor bancare pentru a asigura ca pensiile să fie plătite în avans în luna mai.

„Aspectele care ţin de noi sunt procedurile astfel încât să fie viraţi la timp banii către cei cu care noi lucrăm şi de asemenea, ca toate aceste aspecte instituţionale să fie făcute la timp. Mai departe, organizarea internă, atât a băncilor, cât şi a Poştei Române, ţine de dânşii. Ceea ce pot să vă spun este că atât instituţional, cât şi informal, cu fiecare dintre aceşti parteneri am discutat deja încă de miercuri după-amiaza, de când domnul premier ne-a trasat sarcina, atât nouă, cât şi celorlalţi colegi din Guvern care ţin de declanşarea acestor proceduri, astfel încât pensiile să fie plătite înainte de Paşti”, a mai adăugat Simona Bucura-Oprescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel