UPDATE. Copilul din Gorj, vândut de familie în Germania, a fost găsit și se va intoarce în țară

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
UPDATE. Copilul din Gorj, vândut de familie în Germani, a fost găsit și se va intoarce în țară / sursa foto: freepik.com
UPDATE. Copilul din Gorj, vândut de familie în Germani, a fost găsit și se va intoarce în țară / sursa foto: freepik.com

Copilul din Gorj care ar fi fost scos ilegal din țară și ar fi fost vândut pentru o sumă de bani a fost localizat de autoritățile germane și se pregătește să fie adus înapoi în România. Micuțul a fost găsit în urma unei investigații complicate desfășurate de autoritățile germane, iar ministrul Familiei, Natalia Intotero, a anunțat că în cel mai scurt timp va fi inițiat procesul de repatriere.

Potrivit declarațiilor oficiale, copilul a fost scos din țară de către un cetățean german, care ar fi falsificat procuri pentru a-i asigura transportul ilegal. Există și acuzații că micuțul ar fi fost vândut pentru o sumă de 8.000 de lei, o situație alarmantă care a declanșat o serie de investigații atât în România, cât și în Germania. 

"Confirm faptul că există o colaborare intensă şi foarte bună cu autorităţile pentru protecţia socială din Germania şi că luni, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie va fi la întâlnire cu dânşii şi că în cel mai scurt timp încercăm repatrierea minorului acasă.

Vreau să mulţumesc pentru sprijin doamnei ministru Luminiţa Odobescu şi, în egală măsură, să îi felicit pe cei de la DIICOT pentru promptitudine şi pentru cum au colaborat şi colaborează în continuare cu colegii de la DGASPC Gorj pentru soluţionarea acestui dosar cu celeritate", a declarat ministrul Familiei, pentru Antena 3 CNN.

Vezi și: Ministrul Familiei, declarații despre cazul copilului român vândut în Germania: „Am fost acolo cu psihologii”

Copilul se va întoarce în țară în siguranță

 

Despre părinții copilului, ministrul a declarat că nu a avut discuții personale, ci s-a concentrat pe asigurarea bunei îngrijiri a copiilor și pe facilitarea procesului de repatriere a copilului.

"Personal, eu nu am discutat cu părinţii copilului. Eu am fost ieri dimineaţă şi i-am vizitat pe fraţii minorului în cauză care în momentul de faţă sunt bine îngrijiţi de către statul român. Am încercat să stau mai mult împreună cu ei să văd cum se integrează, dacă beneficiază de consiliere psihologică. Cel puţin surioara care este mai mărişoară chiar are nevoie, din punctul meu de vedere.

Sunt bine, sunt îngrijiţi, am încercat să socializez mai mult cu ei şi să mă asigur că pe viitor vor beneficia de această consiliere psihologică în continuare foarte importantă pentru ei", a mai spus Natalia Intotero.

Vezi și: Copil din Gorj, vândut de familie pentru 8.000 de lei în Germania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel