Dan Negru, uimit de prețul urzicilor din supermarket: "România nu e o țară, e o afacere"

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Captură de ecran, Dan Negru / Sursa: Facebook, Dan Negru
Foto: Captură de ecran, Dan Negru / Sursa: Facebook, Dan Negru

Dan Negru și-a exprimat mirarea față de prețurile exorbitante din magazine. "România nu e o țară, e o afacere", spune el. 

Aflat la cumpărături într-un supermarket, Dan Negru a rămas șocat cu privire la prețul urzicilor, întâmplare care l-a determinat să vorbească pe Facebook despre absurditatea prețurilor din ziua de astăzi.

Prezentatorul de televiziune ironizează prețul uriaș, de 18 lei, al produsului citând un proverb românesc: ”Urzica astupă foamea săracului”. 

“Urzica astupă foamea săracului” era proverbul. Am găsit urzici românești la 20 lei juma de kilogram. Adică vreo 7 euro/kg

Pentru ca Arghezi spunea : “România nu e o țară, e o afacere”, scrie Dan Negru pe Facebook. 

Prețul urzicilor a stârnit reacții printre urmăritorii renumitului prezentator de televiziune. Mai mulți români și-au dat cu părerea la situația prezentată. În timp ce unii criticau scopul postării, alții și-au exprimat părerea cu privire la prețurile actuale. Postarea are 12.000 de reacții, 1000 de comentarii, și 1800 de distribuiri.

Reacția oamenilor. „De ce nu ar fi scumpe?”

 

Părerile celor care au comentat sunt contradictorii. În timp ce unii spun că prețul urzicilor nu este normal, alții spun că acesta este justificat, având în vedere cât este de muncă pentru a le culege. 

”Se știe că suntem o țară doar pentru afaceri, până și urzicile sunt un lux, vai de noi.”

”În Italia sunt 20 €/kg”

”Nu știu cine a zis: "prost este cine dă, nu cine cere"

”Ce sa zic, am devenit atât de comozi și ignoranți încât ne este foarte greu sa le procuram singuri...lucru care ne aduce în situația de față unde marile hipermarketuri profita. În fine, atâta putem. Nu ne merităm nici imnul țării, noi intrăm într-un somn atât de adânc că nu ne mai scoala nimeni” 

”De ce n-ar fi scumpe? Până la urmă sunt greu de adunat și ustură mâinile. Merg săracii prin toate pădurile și câmpurile și stau în genunchii sa le culeagă, să meargă să culeagă singuri dacă vor gratis!” 

”Așa zisa ,,mâncarea săracului  a devenit la fel de scumpă ca și a bogatului.  Urzica a devenit un moft la masa romanului, Doamne ferește!” 

”La noi la țară le culegem gratis.”

”Dacă mergeai să le culegi singur…erau gratis…dar mergeți toți la supermarket și vreți să le găsiți la 5 lei. Se culeg chiar mai greu decât cireșele…trebuie și mănuși.”

”Nu-i mult, comparativ cu prețurile altor produse.”

”Comentăm dar nu facem nimic!” 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel