Kate Middleton, reacție la valul de mesaje de susținere în urma dezvăluirii diagnosticului de cancer

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Ultimele știri despre Kate Middleton: Ducesa de York, a venit în sprijinul ei. Diagnosticul ei a sporit vizitele pe site-urile de caritate 
 / Sursă foto: Captură de ecran, Twitter @MediumSizeMeech
Ultimele știri despre Kate Middleton: Ducesa de York, a venit în sprijinul ei. Diagnosticul ei a sporit vizitele pe site-urile de caritate / Sursă foto: Captură de ecran, Twitter @MediumSizeMeech

Cum au reacționat Prințul și Prințesa de Wales la valul de mesaje de susținere. 

Kate, Prinţesa de Wales a Marii Britanii, şi soţul ei, Prinţul William, au fost profund marcaţi de valul de mesaje de susţinere pe care le-au primit în urma dezvăluirii diagnosticului său de cancer, conform declaraţiilor unui purtător de cuvânt al Palatului Kensington.

Kate a anunţat vineri că va începe tratamentul cu chimioterapie preventivă, după ce testele efectuate în urma unei intervenţii chirurgicale majore în zona abdominală suferită în ianuarie au relevat prezenţa cancerului.

În vârstă de 42 de ani, Kate, soţia Prinţului William, a descris descoperirea bolii ca fiind "un şoc enorm". Vestea a venit ca o nouă lovitură pentru familia regală britanică, după ce şi Regele Charles a anunţat că este în tratament pentru cancer.

”Prințul și Prințesa sunt extrem de impresionați” 

 

"Prinţul şi Prinţesa sunt amândoi extrem de impresionaţi de mesajele de susţinere din partea oamenilor din Regatul Unit, Commonwealth şi din lumea întreagă în urma comunicatului Alteţei Sale Regale", a declarat purtătorul de cuvânt al Palatului Kensington într-un comunicat oficial.

"Apreciază enorm căldura şi sprijinul publicului și sunt recunoscători pentru înțelegerea cu care a fost primită dorinţa lor privind confidenţialitatea în această perioadă."

Anunţul făcut vineri de Kate a dominat primele pagini ale publicaţiilor britanice sâmbătă, mesajele de încurajare fiind însoţite de critici la adresa celor care au speculat asupra sănătăţii sale în ultimele săptămâni.

Printre cele mai personale mesaje de susţinere s-a numărat cel al fratelui lui Kate, James Middleton, care a postat pe Instagram o fotografie în care apare alături de sora sa, însoţită de un mesaj emoţionant: "De-a lungul anilor, am urcat mulţi munţi împreună. Ca o familie, vom urca şi acest munte împreună cu tine."

Citește și: Prințul Harry și Meghan, prima declarație după ce Kate Middleton a fost diagnosticată cu cancer

Vineri, Kate a primit mesaje de susţinere inclusiv din partea Regelui Charles, a Prinţului Harry, a Prim-ministrului Rishi Sunak, a Arhiepiscopului de Canterbury, Justin Welby, precum şi a Preşedintelui SUA, Joe Biden.

Sunak a lăudat curajul lui Kate, afirmând că "a fost tratată nedrept de anumite părţi ale mass media din diferite locuri de pe glob, precum şi pe reţelele de socializare."

Diagnosticul lui Kate a atras atenţia şi pe plan internaţional, cu New York Times raportând că "Diagnosticul de cancer al lui Catherine pune familia regală britanică pe teren nesigur", notând că problemele de sănătate ale atât lui Charles, cât şi ale lui Kate, pun presiune pe o monarhie deja slăbită.

Charles, care a urcat pe tron la 22 septembrie, după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, a suferit o procedură corectivă pentru hipertrofie de prostată la acelaşi spital unde Kate a fost internată în ianuarie.

Palatul Buckingham a anunţat în februarie că monarhul în vârstă de 75 de ani va urma un tratament contra cancerului şi că va trebui să-şi amâne îndatoririle publice, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel