Un fotbalist austriac apără România după ce un conațional a criticat țara noastră: "Niște nonsensuri"

Cristina Iacob |
Data publicării:
Sursă foto: IG @ hankic.1
Sursă foto: IG @ hankic.1

Portarul austriac Hidajet Hankic, i-a dat o replică fermă conaționalului său Martin Fraisl, care anterior exprimase opinii neadecvate despre România și orașul Botoșani. 

Portarul austriac Hidajet Hankic, fost membru al echipei FC Botoșani, a ripostat conaționalului său Martin Fraisl, în vârstă de 27 de ani, care anterior a exprimat opinii neadecvate despre România și orașul Botoșani.

„Am stat un an ca și cum aș fi fost în carantină. Stăteam la hotel și doar jucam fotbal. Orașul era urât! Dar pe de altă parte mi-am dat seama de cât de bine ne e în Austria sau Germania. Am venit într-o țară săracă, în care un profesor câștigă 250 de euro pe lună. Prețurile din magazine sunt mult mai mici ca în Austria. Am întâlnit o grămadă de oameni nemulțumiți. Starea de spirit a lor nu e una bună. Asta m-a ajutat să fiu recunoscător pentru ce am”, a declarat Martin Fraisl pentru presa din Austria. 

Orașul Botoșani a devenit o destinație pentru mulți fotbaliști străini în ultimii ani, unii dintre aceștia îndrăgind orașul, în timp ce alții l-au caracterizat drept demodat, așa cum a făcut-o Fraisl.

”Soția mea a spus că niciodată nu s-a simțit atât de bine ca aici” 

 

"Mândru că am jucat pentru Botoșani în România", a declarat Hankic în replică la afirmațiile lui Fraisl. "Am văzut interviul și m-am enervat teribil. Nu pot înțelege asta pentru că din punctul meu de vedere sunt niște nonsensuri.

Cred că trebuia să dea dovadă de mai multă atenție când vorbește despre țara și orașul care l-au ajutat să facă un important pas în cariera lui, acela de a se transfera în 2.Bundesliga. Nu știu ce s-a întâmplat, dar pot spune că ar trebui să fie mândru că a jucat pentru FC Botoșani în prima ligă din România."

Eu trăiesc la Botoșani împreună cu familia mea, soția și fetița noastră, și vă spun cu mâna pe inimă că mă simt foarte bine aici. Pot să-mi imaginez că aș trăi următorii 10 ani în România și copiii mei să meargă la școală aici. Am trăit înainte în Innsbruck, dar soția mea mi-a spus că niciodată nu s-a simțit atât de bine ca aici, unde avem o atmosferă foarte caldă, familială. Avem o mulțime de prieteni aici și ne simțim ca acasă. Aș vrea ca prin reacția mea să deschid ochii și altor oameni despre cât de frumoasă este România în realitate. Sunt mândru că am luat decizia de a veni și juca pentru Botoșani.", a declarat Hankic pentru GSP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel