Zborurile dinspre Marea Britanie, blocate de Italia, Olanda şi Belgia. Germania şi Franţa se pregătesc să ia aceeaşi măsură

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Italia, Belgia și Olanda blochează zborurile cu Regatul Unit, iar Germania și Franța se pregătesc să facă același lucru, din cauza temerilor legate de noua tulpină Covid-19 din sud-estul Angliei.

„Marea Britanie a dat alarma cu privire la o nouă formă de Covid care ar fi rezultatul unei mutații a virusului. Guvernul are datoria de a-și proteja cetățenii, din acest motiv, după ce am notificat guvernul britanic, suntem pe punctul de a semna dispoziția de suspendare a zborurilor cu Marea Britanie”, a anunțat ministrul de externe italian, Luigi di Maio, conform Corriere della Sera.

Măsura autorităților olandeze - în vigoare de duminică până cel puțin 1 ianuarie - a fost luată după ce autoritățile au confirmat că au izolat cel puțin un caz din aceeași tulpină Covid pe teritoriul Olandei, care a determinat o parte din Marea Britanie să revină la restricții severe.

După decizia Olandei, a Belgiei (care a decis, de asemenea, să blocheze transferurile feroviare care sosesc din Marea Britanie prin Franța) și Italia, acum Germania - potrivit unor surse guvernamentale citate de agenția Reuters - se pregătește să suspende zborurile din Regatul Unit și Africa de Sud. Franța are în vedere, de asemenea, blocarea trenurilor și a avioanelor.

 

Cinci ţări europene blochează zborurile pe relaţia cu Regatul Unit

 

Potrivit Telegraph, Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat pentru BBC că „tulpina a fost identificată deja și în Danemarca și Australia”.

În acest moment, zborurile între Marea Britanie și Italia nu au fost restricționate. Mai multe curse vor ajunge duminică în Lombardia, alte 8 în Lazio și 4 în Veneto.

Citeşte şi: Marea Britanie. Ministrul Sănătăţii, declaraţii despre noua tulpină a virusului: Este "în afara controlului"

Între timp, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a informat că este în „contact strâns” cu autoritățile britanice. Potrivit OMS, Marea Britanie a transmis informații din studiile în curs privind mutația și OMS va ține la curent statele membre și publicul „pe măsură ce va afla mai multe despre caracteristicile acestei variante de virus și despre orice implicații”.

Peste 1.000 de cazuri asociate unei noi tulpini au fost identificate în Marea Britanie, mai ales în partea de sud a ţării, unde mutaţia ar putea avea legătură cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19, spunea ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, potrivit Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel