Marea Britanie. Româncă, luată de pe aeroport și forțată să se prostitueze. A fost păcălită că va munci într-o fabrică

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Marea Britanie. Româncă, luată de pe aeroport și forțată să se prostitueze. A fost păcălită că va munci într-o fabrică
Marea Britanie. Româncă, luată de pe aeroport și forțată să se prostitueze. A fost păcălită că va munci într-o fabrică

O româncă, în vârstă de 35 de ani, a plecat din România spre Marea Britanie întrucât i s-a promis un loc de muncă bine plătit într-o fabrică. 

Însă, o dată ajunsă pe aeroportul Liverpool John Lennon a fost preluată de un bărbat și forțată să muncească în bordeluri. De asemenea, bărbatul a pus și anunțuri pe internet pe site-urile de specialitate.

Românca a ajuns în Marea Britanie pentru un loc de muncă într-o fabrică, neștiind că va fi traficată sexual un conațional, în vârstă de 60 de ani, care a aranjat și plătit călătoria ei.

Poliția a deschis o anchetă după ce femeia a mers la un magazin Burnley în noiembrie 2018 și a cerut ajutor. Detectivii au descoperit apoi o rețea de bordeluri în care femeia fusese forțată să lucreze. Bordelurile includeau adrese în Preston, Accrington și Burnley. 

 

Românul, condamnat astăzi la 12 ani de închisoare

 

Românul a fost arestat și ulterior găsit vinovat pentru infracțiunile de trafic de persoane pentru exploatare sexuală, spălare de bani și conspirație pentru pervertirea sistemului judiciar. El s-a prezentat în fața Preston Crown Court ieri, 8 iunie.

Partenera lui, în vârstă de 39 de ani, a fost de asemenea arestată, dar a pretins că este o victimă. Dar povestea ei a fost dezvăluită și s-a dovedit că a lucrat cu românul. Ea a fugit în România după ce a fost pusă sub acuzație, dar a fost returnată în Marea Britanie cu un mandat european de arestare.

Victima românului, acum în vârstă de 36 de ani, s-a întors de atunci în România.

Românul a fost condamnat astăzi la 12 ani de închisoare de Preston Crown Court. Partenera lui a fost condamnată la 16 luni de închisoare pentru spălare de bani și nelegiuire.

„Această femeie nu a fost tratată decât ca o marfă, indiferent de bunăstarea sau drepturile omului. Dovezile indicau în mod clar că Calin o controla pe această femeie în scopul prostituției”, a spus sergentul de poliție al Departamentului de Poliție Lancashire, Stu Peall, a cărui echipă a descoperit rețeaua de bordeluri operate de român.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel