O ţară UE renunţă la purtarea obligatorie a măştii, începând de sâmbătă. O mare parte dintre cetăţeni sunt vaccinaţi

Andreea Cosma |
Data publicării:

Gata cu măştile în Danemarca: Ministerul Transporturilor a anunţat vineri că elimină obligaţia de a le purta în mijloacele de transport în comun, singurul loc în care mai erau obligatorii, ca urmare a relaxării normelor de distanţare socială, informează France Presse.

''Suntem acum într-o situaţie (...) în care o mare parte din populaţie este vaccinată şi ne întoarcem la o viaţă de zi cu zi mai normală. Acest lucru înseamnă că ne putem lua adio de la măşti în autobuze, trenuri şi metrou'', a declarat ministrul transporturilor, Benny Engelbrecht, citat într-un comunicat.

Obligaţia, introdusă la 22 august 2020, va dispărea începând de sâmbătă, 14 august. Iniţial, era programată să fie ridicată la 1 septembrie.

Miercuri, autorităţile sanitare din regatul scandinav de 5,8 milioane de locuitori, care înregistrează aproximativ 1.000 de noi infecţii pe zi, îşi atenuaseră recomandările de distanţare socială, argumentând că acoperirea vaccinală este ridicată (peste 60% din populaţie).

''Acum avem un bun control al infecţiei în întreaga societate, deoarece mulţi oameni au acceptat oferta de vaccinare. Prin urmare, putem adapta recomandările de prevenţie astfel încât oamenii să îşi poată menţine o viaţă de zi cu zi normală, respectând în acelaşi timp principiul prevenţiei'', a explicat directorul adjunct al Agenţiei Naţionale de Sănătate, Helene Bilsted Probst, într-un comunicat.

Cu toate acestea, purtarea măştii rămâne în vigoare în avioanele şi aeroporturile din ţară, unde se aplică normele internaţionale de transport aerian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel