Marea Britanie: Român găsit pe stradă, ajutat să se întoarcă în țară: „Plângea, nu credea că mai ajunge vreodată acasă”

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
roman salvat de pe strada din londra si trimis acasa
roman salvat de pe strada din londra si trimis acasa

Locuitorii din estul Londrei s-au mobilizat și l-au ajutat pe un bărbat român, care locuia pe stradă. Românul a primit bani  pentru un test covid și pentru suficientă mâncare, înainte de a se urca în avion ca să vină acasă. 

Salvatoarea românului este Anil Blaggan. Femeia se întorcea de la Sainsbury când a văzut un bărbat care dormea pe asflat, învelit cu o perdea de duș, pe strada Barkingside High. Dorind să-l ajute, a mers să vorbească cu el, dar bariera lingvistică era o problemă. Dar tânăra nu s-a descurajat și a apelat la ajutorul vecinilor. „Am încercat să comunic cu el și tot ce am putut afla a fost doar că este român. Am chemat imediat o prietenă care vorbește fluent aceeași limbă și ea mi-a tradus că domnul a rămas fără adăpost, lucrase la o spălătorie auto, închisă din cauza restricțiilor de coronavirus, și nu a mai putut să-și plătească chiria. M-am dus acasă, am luat niște pături, mănuși, șosete, mâncare și băutură. El folosea o perdea veche de duș pentru a se acoperi și părea că îi e foarte frig”, a povestit Anil, citată de My London.

 

Tânăra care l-a ajutat pe român:  Sunt foarte fericită când îl văd acasă 

 

După ce și-a anunțat vecinii despre situație, prin intermediul grupurilor Whatsapp, ea a mers apoi pe rețelele sociale pentru a vedea dacă poate găsi o soluție permanentă la problema locuinței românului. Împreună cu prietenii ei, a strâns 600 de lire sterline pentru „a-l pune într-un hotel câteva zile, a rezerva un test de urgență pentru coronavirus și a-i plăti călătoria înapoi în România”.

Tânăra care l-a ajutat pe român ajută și alți oameni care au aceleași probleme, împreună cu prietenii ei. După ce a obținut un rezultat Covid negativ, românului i sa permis să zboare acasă, iar comunitatea a aranjat transportul pentru a-l duce la aeroport. „Omul se descurcă bine, este sănătos și fericit că s-a întors în România. Îl am pe Facebook și sunt foarte fericită când îl văd acasă, într-o formă fizică și morală mult mai bună. Deși limba a fost o barieră, el a fost extrem de recunoscător pentru tot ceea ce oamenii au făcut ca să-l ajute. La un moment dat, a plâns, crezând că nu va ajunge niciodată acasă și că nu va mai putea scăpa de pe stradă”, a spus Anil.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel