Londra, acuzată că a știut din timp despre noua tulpină COVID, dar „a păstrat tăcerea”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Oficialii de la Londra sunt acuzați de un expert italian în sănătate care consiliază executivul de la Roma că nu au informat la timp partenerii din UE despre noua variantă a virusului, scrie Il Messaggero. Premierul Boris Johnson este criticat și în Marea Britanie, de opoziția laburistă și de aliații conservatori, pentru felul în care a gestionat răspunsul guvernului la noua criză.

Expertul virusolog Walter Ricciardi a criticat luni Londra pentru că „a păstrat tăcerea” timp de luni de zile cu privire la noua tulpină a virusului, din cauza căreia Italia trebuie acum să-și prelungească restricțiile.

„Confruntat cu această nouă variantă, care este probabil deja prezentă în Italia, mi-e teamă că restricțiile severe sunt inevitabile”, a declarat Ricciardi, care este consilier al guvernului italian pe teme de sănătate.

 

„Britanicii știau din septembrie”

 

„Ce mă înfurie este faptul că britanicii știau din septembrie că această variantă este în circulație”, a spus el, potrivit Libertatea. „Au păstrat tăcerea, nu ne-au avertizat. Acum avem nevoie de un lockdown. Sau cel puțin de măsuri serioase”, a spus acesta.

Londra nu a răspuns criticilor formulate de expertul italian, dar premierul Boris Johnson a asigurat tot luni că guvernul său a răspuns rapid în fața noii probleme.

„Sper că toată lumea poate vedea că imediat ce am fost informați la guvern cu privire la capacitatea de transmitere a acestei noi tulpine, am oferit toate informațiile necesare Organizației Mondiale a Sănătății. Și am luat măsuri prompte și decisive pentru a opri răspândirea acestei variante în Marea Britanie”, a spus el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel