Autocertificazione Sărbători Italia. Descarcă DECLARAȚIA cu care vei putea să ieși din casă și să mergi la rude și prieteni

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Autocertificazione Sărbători Italia - document. Noul Decret emis de Guvernul Conte conține o serie de restricții de circulație în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Cei care vor să-și viziteze rudele și prietenii vor trebui să prezinte o declarație de "autocertificare". 

Declarația de autocertificare pentru Crăciun 2020 în format PDF.

Odată cu intrarea în vigoare a DPCM la 04 noiembrie 2020 și decretul adoptat la 18 decembrie 2020, a fost introdusă obligativitatea de autocertificare pentru cei care călătoresc. Formularul este emis de Ministerul de Interne și trebuie prezentat în cazul unui control al autorităților.

Autocertificazione Sărbători Italia - DESCARCĂ de aici DOCUMENTUL

 

Când este necesară autocertificarea 

 

În zilele de sărbătoare cuprinse între 24 decembrie și 6 ianuarie, întreaga Italia va fi „roșie”, cu o noutate semnificativă: posibilitatea de a părăsi domiciliul pentru a vizita rudele și prietenii, respectând totuși o serie de reguli clare.

Pe 28, 29, 30 decembrie și 4 ianuarie, Italia va fi "zonă portocalie". În aceste zile vor fi permise deplasările din localitățile cu o populație care nu depășește 5.000 de locuitori și pentru o distanță care nu depășește 30 de kilometri. Cu toate acestea, este interzis să mergi în capitala unei provincii.

Regulile pentru „zilele roșii”

 

Pe 24, 25, 26, 27 și 31 decembrie 2020 și pe 1, 2, 3, 5 și 6 ianuarie, regulile referitoare la "zona roşie" vor fi în vigoare în toată Italia:

- magazinele cu amănuntul sunt închise (cu excepția celor incluse în această listă );

- barurile și restaurantele sunt închise (dar puteți lua până până la 22:00 și comanda acasă).

În zilele roșii, este interzisă părăsirea domiciliului, cu excpeția unor motive de sănătate, muncă sau necesitate și urgență. În aceste zile , însă, va fi permisă ieșirea din casă pentru a vizita casele rudelor și prietenilor, cu reguli precise:

- Este permisă deplasarea în grupuri de maxim 2 persoane, cu excepția cazului în care sunt însoțiți de copii sub 14 ani sau persoane cu dizabilități sau persoane care nu sunt autosuficiente, care locuiesc împreună.

- Deplasarea către locuințe private este permisă doar o dată pe zi, într-o perioadă de timp cuprinsă între 5 și 22, prin urmare este obligatoriu să respectați regula de timp.

- Puteți merge "la o singură casă”, iar aceasta trebuie să fie „situată în aceeași regiune”: pentru a da un exemplu, oricine a mers la casa bunicilor la prânz nu va putea merge la cină cu verii în aceeași seară.

Premierul a vorbit, în mod specific, despre posibilitatea „primirii a până la 2 persoane care nu conviețuiesc în aceeaşi locuinţă, împreună cu copiii lor sub vârsta de 14 ani”: o specificație suplimentară cu privire la ceea ce este specificat în decret, atunci când se vorbește de limite de deplasare.

Textul decretului spune: "În zilele de sărbătoare publică și înainte de sărbători între 24 decembrie 2020 și 6 ianuarie 2021, măsurile prevăzute la articolul 3 din decretul președintelui Consiliului de Miniștri din 3 decembrie 2020 (cele din „zonele roșii” se aplică în toată țara , ed.) [...] deplasarea către case private este permisă doar o dată pe zi, într-o perioadă de timp cuprinsă între orele 05.00 și 22.00, către o singură locuință situată în aceeași regiune și în limitele a două persoane, în plus față de cei care locuiesc deja acolo, în plus față de minorii sub vârsta de 14 ani peste care aceste persoane exercită autoritatea părintească și persoanele cu dizabilități sau persoane care nu sunt autosuficiente care locuiesc împreună".

Regulile pentru zilele „portocalii”

 

Pe 28, 29 și 30 decembrie 2020 și pe 4 ianuarie 2021, normele referitoare la „zona portocalie” vor fi în vigoare în toată Italia (cu excepția regiunilor cu norme mai restrictive, cum ar fi Veneto):

- magazinele sunt deschise până la 21:00;

- barurile și restaurantele sunt închise (dar puteți lua până până la 22:00 și comanda acasă).

Nu vă veți putea deplasa în afara municipiului dvs., dar cu o excepție importantă deja menționată mai sus: puteți părăsi un municipiu dacă populația nu depășește 5.000 de locuitori și dacă distanţa către municipiul în care doriți să vă deplasaţi nu depășește 30 kilometri. În orice caz, este interzisă ieșirea din municipalitatea dvs. dacă doriți să ajungeţi în capitala provinciei.

Textul decretului prevede: „ la 28, 29, 30 decembrie 2020 și 4 ianuarie 2021 se aplică măsurile prevăzute la articolul 2 din decretul președintelui Consiliului de Miniștri din 3 decembrie 2020 (cele din„ zonele portocalii”, ed. ), dar sunt permise și deplasările din municipiile cu o populație care nu depășește 5.000 de locuitori și pentru o distanță care nu depășește 30 de kilometri de granițele relative, cu excluderea în orice caz a deplasărilor către capitalele de provincie ".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel