Italia. Conte a anunțat noul Decret de Crăciun. Restricţii şi reguli definitive. Zilele în care toată Italia devine "roşie" şi "portocalie"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
giuseppe_conte
giuseppe_conte

Un nou decret adoptat de premierul italian Giuseppe Conte înainte de Crăciun le permite cetăţenilor să călătorească la rude și prieteni, „la o singură casă situată în aceeași regiune”, chiar și în zilele de sărbătoare și înainte de sărbători. Deplasările vor fi permise între 5 și 22. Datele de 28, 29 și 30 decembrie și 4 ianuarie vor fi „zile portocalii”.

Consiliul de miniștri a lansat un nou decret (nu Dpcm), având în vedere sărbătorile de Crăciun, Anul Nou și Bobotează.

Doar trei articole, o jumătate de pagină de interdicții și recomandări care vor modela primul Crăciun fără petreceri sau cine de familie, scrie Corriere della Sera.

Decretul - rezultatul unei decizii „dureroase” - a fost anunțat de premierul Giuseppe Conte într-o conferință de presă, în seara zilei de vineri, 18 decembrie.

În zilele de sărbătoare și zile înainte de sărbători între 24 decembrie și 6 ianuarie, întreaga Italia va fi „roșie”, cu o noutate semnificativă: posibilitatea de a părăsi domiciliul pentru a vizita casele rudelor și prietenilor, respectând reguli precise (enumerate mai jos).

Pe 28, 29, 30 decembrie și 4 ianuarie, Italia va fi în schimb în "zona portocalie". Prin urmare, mișcările între municipalități ar fi interzise, ​​dar în aceste zile „ vor fi permise deplasările din municipalitățile cu o populație care nu depășește 5.000 de locuitori și pentru o distanță care nu depășește 30 de kilometri de municipalitățile respective”. Cu toate acestea, este interzis să mergi în capitala provinciei.


Regulile pentru „zilele roșii”

 

Iată regulile pentru sărbători și zile înainte de sărbători.

Pe 24, 25, 26, 27 și 31 decembrie 2020 și pe 1, 2, 3, 5 și 6 ianuarie, regulile referitoare la "zona roşie" vor fi în vigoare în toată Italia:

- magazinele cu amănuntul sunt închise (cu excepția celor incluse în această listă );

- barurile și restaurantele sunt închise (dar puteți lua până până la 22:00 și comanda acasă).

Regulile zonei roșii impun să nu se părăsească casa decât din motive de sănătate, muncă sau necesitate și urgență. În aceste zile , însă, va fi permisă ieșirea din casă pentru a vizita casele rudelor și prietenilor, cu reguli precise:

- Oamenii care se deplasează nu pot fi mai mulți de doi, cu excepția cazului în care aduc cu ei copii sub 14 ani sau persoane cu dizabilități sau persoane care nu sunt autosuficiente, care locuiesc împreună;

- „Deplasarea către locuințe private este permisă doar o dată pe zi, într-o perioadă de timp cuprinsă între 5 și 22”, prin urmare este obligatoriu să respectați regula de timp;

-Puteți merge „la o singură casă”, iar aceasta trebuie să fie „situată în aceeași regiune”: pentru a da un exemplu, oricine a mers la casa bunicilor la prânz nu va putea merge la cină cu verii în aceeași seară.

Premierul a vorbit, în mod specific, despre posibilitatea „primirii a până la 2 persoane care nu conviețuiesc în aceeaşi locuinţă, împreună cu copiii lor sub vârsta de 14 ani”: o specificație suplimentară cu privire la ceea ce este specificat în decret, atunci când se vorbește de limite de deplasare.

Textul decretului spune: "În zilele de sărbătoare publică și înainte de sărbători între 24 decembrie 2020 și 6 ianuarie 2021, măsurile prevăzute la articolul 3 din decretul președintelui Consiliului de Miniștri din 3 decembrie 2020 (cele din „zonele roșii” se aplică în toată țara , ed.) [...] deplasarea către case private este permisă doar o dată pe zi, într-o perioadă de timp cuprinsă între orele 05.00 și 22.00, către o singură locuință situată în aceeași regiune și în limitele a două persoane, în plus față de cei care locuiesc deja acolo, în plus față de minorii sub vârsta de 14 ani peste care aceste persoane exercită autoritatea părintească și persoanele cu dizabilități sau persoane care nu sunt autosuficiente care locuiesc împreună".


Regulile pentru zilele „portocalii”

 

Iată regulile pentru zilele „portocalii”:

Pe 28, 29 și 30 decembrie 2020 și pe 4 ianuarie 2021, normele referitoare la „zona portocalie” vor fi în vigoare în toată Italia (cu excepția regiunilor cu norme mai restrictive, cum ar fi Veneto):

- magazinele sunt deschise până la 21:00;

- barurile și restaurantele sunt închise (dar puteți lua până până la 22:00 și comanda acasă).

Nu vă veți putea deplasa în afara municipiului dvs., dar cu o excepție importantă deja menționată mai sus: puteți părăsi un municipiu dacă populația nu depășește 5.000 de locuitori și dacă distanţa către municipiul în care doriți să vă deplasaţi nu depășește 30 kilometri. În orice caz, este interzisă ieșirea din municipalitatea dvs. dacă doriți să ajungeţi în capitala provinciei.

Textul decretului prevede: „ la 28, 29, 30 decembrie 2020 și 4 ianuarie 2021 se aplică măsurile prevăzute la articolul 2 din decretul președintelui Consiliului de Miniștri din 3 decembrie 2020 (cele din„ zonele portocalii”, ed. ), dar sunt permise și deplasările din municipiile cu o populație care nu depășește 5.000 de locuitori și pentru o distanță care nu depășește 30 de kilometri de granițele relative, cu excluderea în orice caz a deplasărilor către capitalele de provincie ".

 

Regulile care nu se schimbă

 

Noul decret-lege asupra căruia guvernul a ajuns la un acord după zile de ședințe, controverse și dispute lasă în vigoare toate regulile prevăzute de decretul-lege anterior nr. 158 în articolul 1, paragraful 2: „ De la 21 decembrie 2020 până la 6 ianuarie 2021, orice deplasare în interiorul și în afara teritoriilor diferitelor regiuni sau provincii autonome este interzisă".

Întoarcerea la reședință, domiciliu sau acasă este întotdeauna permisă. Pe de altă parte, este interzis accesul la locuințe secundare „situate într-o altă regiune sau provincie autonomă” și, la 25, 26 decembrie și 1 ianuarie, de asemenea, într-un alt municipiu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel