Meleșcanu susține planul oligarhului Plahotniuc, în opoziție cu poziția SUA, UE și Rusia: "Soluția în Republica Moldova o reprezintă alegerile anticipate"

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Atitudinea guvernului Dăncilă față de evenimentele de la Chișinău surprinde din nou. În timp ce UE, SUA și chiar și Rusia declară că recunosc guvernul Maia Sandu, România, prin vocea ministrului de Externe, susține alegerile anticipate cerute de ologarhul Plahotniuc și oamenii lui.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat că singura soluție în Republica Moldova sunt alegerile anticipate în 6 septembrie, aşa cum a decis Pavel Filip, desemnat preşedinte interimar de Curtea Constituţională, omul oligarhului Plahotniuc.

Deși Meleșcanu spune că vorbește în numele lui, nu a apărut nicio precizare de la Palatul Victoro după această declarație. Mai mult, de la pupitrul ministerului de Externe de unde a făcut acestă afirmție, nu există opinii personale. În consecință, se poate considera că ministrul de Externe al României a transmis un semnal anumitor sfere de influență. Altfel, demersul lui Meleșcanu rămâne unul extrem de bizar.

”Din punct de vedere diplomatic, nu exista o instituție de recunoaștere a guvernelor, ci a statelor. Noi suntem preocupați de faptul că este o situație explozivă la Chișinau și trebuie găsite modalități de depășire a situației. Singura soluție e să ne întoarcem din nou la electorat, adică alegeri pe 6 septembrie. Din punctul meu de vedere, nu vorbesc în numele Ministerului de Externe”, a declarat Meleșcanu.

În asemnea situații delicate, ministrul de Externe ar fi trebuit să aibă o poziție fermă, convenită la nivelul statului român. Cât timp nimeni de la Palatul Victoria nu s-a dezis de această afirmație se poate considera că este însuțită și de guvernul României.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel