Coafezele PSD, lovite în plin de guvernul Orban. Dovada că nomenclatura roșie e la putere de OPT decenii

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

PSD se laudă că a majorat salariile bugetarilor, dar abia acum au apărut explicațiile și doveziile acestei decizii, consideră jurnalista Oana Stănciulescu.

"O știre care a trecut relativ ușor a venit de la ministrul Culturii, de la care am aflat că PSD a decis să lase cultura pe mâna cofezelor și milițienilor. Cum altfel? Dar cine sunt coafezele roșii, generic vorbind? În mare parte, cel mai probabil  iubitele și amantele, sau de ce nu rudele, mai marilor sau mai micilor politicieni, care atât au putut, să-și facă un salonaș cu 3 scaune, dar care au avut ambiții mari. Spuneam că generic vorbind deoarece coafezele poti fi orice altceva atâta timp cât au avut o sumă de bani ca să devină propietărese de ceva - o sală de sport, masaj etc. Că pentru mai mult îți trebuia și școală.

Așadar avem o coafeză, iubita fiului baronului de exemplu, dar care vrea să ajungă în guvern, dar nu cu orice salariu, ci unul baban. Bunăoară, coafezele angajate prin detașare la Cultură aveau vreo 3000 de euro pe lună. Ce era de făcut? În primul rând, tații, socrii și amanții trebuiau să mărească lefurile. Iar în al doilea rând să le detașeze pe micuțe de la salonaș direct la minister. Simplu, dovadă că s-a și făcut. Are cineva altă explicație pentru ca niște coafeze să ajungă să se ocupe de programe de cultură, în anul Centenarului? Și să mai aibă și leafă de director? Dacă da, le aștept cu interes, însă nu am văzut nicio reacție lămuritoare în acest sens. Așa se face că PSD și-a construit o nomenclatură, la fel ca PCR, când ne amintim că cizmarii și muncitorii erau la putere, loaială, gata să facă orice pentru binefăcătorii ei", a spus jurnalista Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel