Singura ȘANSĂ a lui Dacian CIOLOȘ. Care este rolul lui Moise Guran

Oana Stanciulescu |
Data actualizării: | Data publicării:
captura video Digi24
captura video Digi24

USR și PLUS, deși aflate într-o alianță, par să aibă obiective diferite, cel puțin pe termen scurt, potrivit declarațiilor celor doi lideri care conduc formațiunile politice. Ce rol va avea fostul ziarist Moise Guran în această construcție politică ne explică jurnalista Oana Stănciulescu.

"Marea surpriză a anului trecut a fost lipsa de viziune a USR și PLUS, reliefată de deciziile nefericite pe care le-au luat și care au dus la o scădere dramatică în sondaje a celor două partide.

Dacă la începutul anului 2019, USR era Cenușăreasa politicii românești sau mai bine zis Făt Frumos venit pe un cal alb să salveze România, a ajuns spre sfârștiul anului ca o gloabă fără direcție.

Din declarațiile făcute de Dan Barna și Dacian Cioloș reiese că pe termen scurt cele două formațiuni, aflate într-o alianță politică, au planuri diferite. În timp ce liderul PLUS, Dacian Cioloș, a declarat apăsat, în mai multe rânduri, că dorește fuziunea grabnică cu USR, Dan Barna, cel mai probabil forțat de partid, susține că acest obiectiv nu este o prioritate pentru ei.

Dar ce-i mai rămâne lui Dacian Cioloș fără fuziunea cu USR? Nimic - PLUS nu are filiale în țară, nu are o structură organizatorică, nu are bani de la buget, deci nu are nimic. De aceea, cel mai probabil PLUS și Cioloș vor pune presiune tot mai mare pe USR în perspectiva alegerilor locale și parlamentare, pentru realizarea fuziunii.

În acest moment, singura șansă a PLUS este fuziunea și impunerea lui Vlad Voiculescu candidatul alianței pentru primăria Capitalei. Ca un prim pas, după care ar urma, cel mai probabil, preluarea conducerii noului partid de către Dacian Cioloș și echipa sa.

Și aici intervine rolul lui Moise Guran, care surprinzător s-a înscris în USR, nu în PLUS, al cărui simpatizant este de fapt. Cine i-a urmărit postările și luările de poziției ale lui Moise Guran a observat faptul că acesta este un critic aprig a lui Dan Barna și un susținător vehement al fuziunii celor două partide politice. În calitatea lui de membru USR este foarte posibil să înceaapă o campanie din interior pentru salvarea PLUS, prin fuziunea cu USR", a spus jurnalista Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel