Guvernul Orban a deschis ușa pentru românii din DIASPORA! Cine sunt și de unde vin!

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Trei oameni tineri, plecați din țară de multă vreme, pentru studii sau pentru a munci, s-au întors în România, după ce au primit oferte de slujbă chiar în guvernul Orban. Jurnalista Oana Stănciulescu, care i-a cunoscut pe cei trei, le spune povestea pentru STIRIDIASPORA.

Îi cunosc personal pe toti trei și vă spun că nu se putea să găsești oameni mai dedicați, mai hotărâți să facă treabă, mai entuziaști decât cei trei. Este vorba despre Cristina Buzașu, Gabriel Stanciu și Ovidiu Burdușa. Toți trei munceau anul trecut în Marea Britanie și Italia, iar acum toți trei au ajuns în cabinetul Ludovic Orban. Este un gest extraordinar, un semnal pe care premierul Ludovic Orabn îl dă Diasporei. 

Gabriel este un tânăr din Corabia, a terminat Facultatea de Construcții în urmă cu doar 6 ani, și a ajuns în Birmingham, Marea Britanie. După ce a vut mai multe locuri de muncă neclificaate, Gabi care a reușit să ajungă inginer la Colas Rail UK, în al doilea cel mai mare proiect din Europa. El a fost ingineri șef ai proiectului privind linia de tramvai din Birmingham. Acum este consilier al ministrului Dezvoltării și verifică calitatea lucrărilor din programul PNDL.

Un alt român din Diasporă este Ovidiu Burdușa, pe care l-am cunoscut anul trecut, în primăvară, la Roma. A plecat în urmă cu 17 ani și după multă muncă a ajuns să aibă două hoteluri centrale în Roma, unul dintre ele chiar pe celebrul Corso, cum mergi de la Piazza del Popolo spre Colosseum pe stînga, la 3 minute de Piazza di Spagna. Acum, Ovidiu este secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni din cadrul Guvernului României. Cine putea să știe mi bine suferințele și dorințele Diasporei decât Ovidiu?

Cristina Buzașu este o tânără extraordinară, a învățat și muncit în străinătate. Cristina a fost manager de proiecte și specialist în domeniul afacerilor europene și al relațiilor externe, cu o experiență profesională de peste opt ani în organizații internaționale. A fost manager principal pentru Europa Centrală și de Sud-Est la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Acum este consilier de stat la Cabinetul premierului Orban și o puteți vedea de-a dreapta premierului când este vorba de vizite în străînătate. Nu se putea un semanal mai bun decât acesta - guvernul Orban și-a deschis ușa pentru românii din Diaspora. Să sperăm că vor veni din ce în ce mai mulți, a relatat jurnalista Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

citeste si

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel