Atenție, încep MANIPULĂRILE!

Oana Stanciulescu |
Data publicării:
freepik.com
freepik.com

Următoarele luni vor fi extrem de importante din punct de vedere politic, un motiv în plus să fim atenți la manipulările din spațiul public, spune jurnalista Oana Stănciulescu.

"Una dintre principalele probleme din ultimii ani, cu care se confruntă inclusiv țările civilizate, este cea a știrilor false. Până și Uniunea Europeană a realizat un raport pentru combaterea stirilor false, înțelegând pericolul acestui fenomen.

În România, din acest punct de vedere, este vestul sălbatic, fiecare spune ce vrea, cui vrea, manipularea este instrumentul la îndemână pentru diferite pesonaje cu bani sau influență.  

Presa, vulnerabilizată vizibil în ultimii ani, este o gazdă excelentă pentru difuzarea informațiilor, verificate sau nu. Iar populația are din ce în ce mai puțin timp să verifice, în locul presei, din mai multe surse, informațiile primite.

De acum până la alegerile locale și parlamentare, la termen sau anticipate, hârtia o să suporte multe știri false, scose din context, iar mulți politicieni se vor bate cu ajutorul presei, punând la dispoziție știri false. Scopul este discreditarea dușmanilor și ostilizarea partenerilor. În următoarele luni se va vedea cine contribuie la difuzarea știrilor false și cu ce scop", spune jurnalista Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel