Doi foști premieri se bat pe un oscior - din aliați, adversari!

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Din aliați, adversari. Președintele Pro România, Victor Ponta, a anunțat duminică în timpul Convenției că în acest an vor merge singur în alegeri. Anunțul a fost făcut în prezența lui Călin Popescu Triceanu, fostul lui aliat în lupta împotriva PNL, spune jurnalista Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

"Partidele lui Tăriceanu și Ponta, potrivit sondajelor din acest moment, nu trec pragul de 5% la alegerile parlamentare. Au fiecare în jur de 3%. Un procent mult prea mic pentru niște orgolii mult prea mari și nejustificate. Dar să ne reamintim cum au ajuns aliați. Se întâmpla pe vremea marelui USL, când Ponta și PSD au decis să-i tragă în piept pe Crin Antonescu și pe liberali. În momentul în care Antonescu a decis să iasă de la guvernare și să rupă USL, Tăriceanu a ieșit din pluton și s-a mai oprit din fugă doar pe scările guvernului, unde îl aștepta Ponta.

Lipsit de caracter, Ponta a decis să-i pedepsească pe liberali cu mâna fostului lor președinte, Călin Popescu Tărcieanu, ca să le smulgă câteva procente. Așa că l-a ajutat pe acesta să rupă câțiva nevertebrați din PNL cu care să facă un așa zis partid politic.

Nu are rost să evocăm toată epopeea, cum a ajuns Tăriceanu să obțină atâtea voturi, în ce a constat ajutorul lui Ponta etc. După câte au trecut împreună, e de mirare acum că Ponta îl scuipă afară din joc chiar pe partidul pe care tot el l-a înființat - ALDE.  A devenit oare o piatră de moară la fel de mare ca și partidul pe care Ponta s-a căznit să-l înființeze, la care trebuia să se scurgă poporul PSD-ist, dar n-a făcut-o? Probabil că da.

În orice caz, Convenția lui Ponta de duminică, de la care au lipsit soția, mama și copiii acestuia, pare să fi semănat mai mult cu o ședință de scară de bloc, la care Ciolacu greșește ușa, în loc de PSD-istul de la etajul 2, ajunge la 9.

Doi politicieni expirați, care caută un colac de salvare și nimeni nu e dispus să îl arunce. Ba nu, Firea e", a spus jurnalista Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel