Ce NU este ADEVĂRAT în cazul doamnei Paula, liftiera de la ministerul Muncii

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Vestea că ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a decis să renunțe la liftieră a cutremurat mai multe redacții și sedii de partid, care au folosit-o pe doamna Paula în lupta lor politică, consideră jurnalista Oana Stănciulescu. 

"Violeta Alexandru a decis să dea un semnal societății că dorește să renunțe la manifestările absurde ale puterii, așa cum au fost împământenite decenii la rând, încă de pe vremea comuniștilor, dar și după, că nu mai dorește perpetuarea unor practici, care ar deranja sau oripila orice om normal care nu muncește în cadrul autorității centrale - un lift cu cartelă doar pentru șefi, o ușă de acces la etajul ministrului cu cartelă etc etc. Presupun că se voia doar un semnal că trebuie optat pentru normalitate. Exemplul pe care l-a avut la îndemână ministrul Muncii a fost cel cu liftiera. În secolul vitezei și tehnologiei, orice individ știe să apese un buton al liftului ca acesta să poată porni.

În plus, nu știu cum este la ministerul Muncii, dar de regulă, într-o instituție a statului român, nu te plimbi singur pe unde dorești, ci doar însoțit, așa că cel mai probabil în cazul audienței unei persoane în vârstă, acesta ar fi condusă de către un angajat.

Ministrul a anunțat firma care avea contract cu ministerul că nu mai doreșete o liftieră, nicidecum nu s-a erijat în patron și nici nu și-a permis să-i ceară patronului să o dea afară. Patronul, dacă dorea, putea să o pună și directoare pe doamna Paula, nu-l oprea nimeni.

De aici și până la concluzia unui jurnalist că doamna Paula a fost concediată politic nu a fost decât un pas, pe care l-au făcut fără nicio remușcare ziariști din presa anti-PNL, începând cu Antena 3, care a prezentat publicului informații greșite, ca să nu le spun mincinoase, de la cap la coadă. Lacrimi de crocodil au început să curgă din cauză că trei copilași ar fi rămas pe drumuri, trei copilași fără tată, de care se îngrijea doar doamna Paula. Doar că după câteva secunde din marea dezbatere de la Anten3, în care se dorea linșarea ministrului, a reișit că în cauză nu este decât un copilaș, dar și acela la vârsta la care se întreține singur. Desigur, pentru doamna Paula este tot copilaș, chiar dacă e major și vaccinat.

Și ultima manipulare - unii jurnaliști au vrut să o convingă pe doamna Paula că toate aceste reacții  de susținere - până la inițierea unei petiții - au fost din solidaritate pentru domnia sa, nu din rațiuni politice. 

Nu știu dacă Violeta Alexandru a vrut tot acest tam-tam, nu știu dacă exemplul liftierei este cel mai potrivit pentru a da un semnal societății că demnitarii trebuie să se comporte ca niște cetățeni normali, dar nu pot să nu mă întreb dacă în spatele acestei campanii nu se află faptul că numele Violetei Alexandru a fost vehiculat pentru primăria Capitalei sau dacă există vreo corelație cu intenția declarată a acesteia de a modifica legea pensiilor. Să-mi fie iertate aceste scenarii, dar la cum decurg lucrurile în România, orice este posibil", a spus jurnalista Oana Stănciulescu pentru STORIDIASPORA.

PS. A se citi ce scrie pe anunțul de lângă liftul din Parlamentul României.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel