Oana Stănciulescu: Guvernul Orban, decizie așteptată de 30 de ani. Un act de reparație morală pentru istoria noastră!

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Guvernul Orban a adoptat marți, la 30 de ani de la Revoluție, o Hotărâre de Guvern prin care transformă Asociația Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România în institut de utilitate publică. Jurnalista Oana Stănciulescu, cea care în ultimele decenii a pledat pentru respectarea drepturilor foștilor deținuți politic, consideră că este un act de reparație morală ceea ce a făcut guvernul Orban, și trebuie apreciat ca atare.

"Până astăzi, Asociatia Fostilor Detinuti politici, infiintata de Ticu Dumitrescu, si condusa acum de Octav Bjoza, a supraviețuit din cotizatiile fostilor detinuti politici, toti peste 80 de ani, cu pensii mici, din care erau nevoieți să plătească utilități, chirii etc. Dosarul ca AFDPR să fie transformat într-un intitut de utilitatea publică, așa cum este normal, a fost depus la SGG în urma cu un an, dar sigur ca nu aveam nicio asteptare de la PSD să-l adopte. Fostii detinuti politici, arestati, batuti, mutilati de comunisti, n-au avut o viata usoara nici dupa 1989. Si nu au avut parte nici de recunoastere din partea societatii! Probabil cind va fi prea tirziu o sa plingem cu lacrimi de crocodil si o sa regretam.
 
Astăzi însă, guvernul Orban a adoptat hotararea privind transformarea AFDPR in institut de utilitatea publică, la doar trei luni de la venirea la guvernare. Merită felicitări pentru această decizie de reparație morală, de recunoștință.
Ludovic Orban, de altfel, a declarat chiar în debutul ședintei de guvern că trebuie să repare acest lucru, la 30 de ani de la Revoluție. O decizie care îi onorează", a spus jurnalista Oana Stănciulescu, cunoscută pentru susținerea permanată  drepturilor foștilor deținuți politici, pentru STIRIDIASPORA.
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel