Dragnea se pregătește de RĂZBOI CIVIL în România

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Liviu Dragnea îi amenință pe români că merge până la capăt. Mulți se întreabă ce înseamnă până la capăt. Ce urmează să facă Dragnea ca să-și asigure viitorul și să conducă autoritar țara fără opoziție?  Pentru aceasta va acționa în două direcții - justiție și serviciile secrete.

În ceea ce privește justiția, cel mai probabil urmează emiterea unor ordonațe de urgență, care au avantajul rapidității reglementării, dar și imposibilitatea de a fi contestate la CCR.

Modificarea legii privind funcționarea serviciilor secrete este și ea anunțată de ceva vreme și, cel mai probabil, se va pune în practică în perioada următoare. Prin aceste modificări, șefii serviciilor secrete vor fi la mâna președinților Parlamentului, doi oameni politici.  În acest fel, SRI, SIE și STS vor avea șefii pe care îi va alege cu mâna lui Liviu Dragnea.

În acel moment, toate instituțiile vor fi la comanda președintelui PSD care pare să fie mult timp de acum încolo chiar Liviu Dragnea. Opoziția din partidul de guvernământ este în acest moment extrem de firavă ca să-l schimbe de la șefia PSD pe Dragnea. În plus, Dragnea a cumpărat cu funcții tot ce se putea cumpăra. Așa că puțini PSD-iști sunt dispuși să rămână fără slujbă, contracte, beneficii, ei și toată familia lor.

În aceste condiții, singura soluție ar trebui să vină din Parlament, de la moțiunea de cenzură depusă de opoziție – PNL, USR, Ponta și PMP. Dar vor reușit ele să obțină numărul necesar de voturi? Misiune destul de grea, mai ales că Ludovic Orban a anunțat deja că viitorul prim ministru va fi chiar el. În aceste condiții, fără o disponibilitate de negociere cu celelalte formațiuni politice este greu de crezut că rezultatul va fi cel așteptat.

Așa că singura și ultima soluție este strada. Societatea civilă a demonstrat de un an și jumătate că este dispusă să lupte pentru drepturile cetățenilor, și pentru viitorul acestei țari. Dar și aici vor interveni schimbări – ordinul pe unitate va fi intrarea în forță în manifestanții pașnici din Piața Victoriei, provocarea lor,  nefiind excluse arestările și violențele pentru care se pregătesc de zor jandarmii.

După 30 de ani de la Revolușie, un om politic, care are în spate o coaliție și mai multe instituții ale statului, se îndreaptă împotriva țării. Iar de această dată, ambele tabere par decise să nu renunțe -  nici țara, nici gașca politică.  Un război civil demarat din dorința unor persoane să scape de pușcărie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel