De ce nu va pica guvernul Dăncilă în această sesiune parlamentară

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Mare fierbiere mare pe scena politică românească în ultimele zile. PNL a anunțat că va depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, iar Victor Ponta a convins mai mulți foști colegi de partid să i se alăture într-o nouă construcție politică. De aici pornește optimismul multora care și văd PSD-ul plecând de la guvernare. Iată însă că după câteva zile de declarații războinice, de jigniri și amenințări, vine Victor Ponta și recunoaște că furtuna e doar într-un pahar cu apă.

”E evident că Guvernul Dăncilă, din punctul meu de vedere și nu numai, este unul foarte slab, dar să-l înlocuiești cu Guvernul Orban... Eu n-aș face asta cu mâna mea. Apropo de asta cu trădarea, cum negociez eu cu Iohannis... Ultima oară când am vorbit cu Iohannis a fost în 2015, când am discutat că Dragnea se tot ducea la Cotroceni, să-i spună că-mi retrage sprijinul dacă-l pune pe Dîncu premier.

Guvernul e foarte slab și face de râs în primul rând PSD, dar n-ar fi mai bun un Guvern Orban decât ce avem acum”, a declarat liderul PRO România, Victor Ponta, pentru B1 TV.

Cu alte cuvinte, Victor Ponta spune că guvernul Dăncilă este mai bun decât unul condus de Orban sau că el nu poate să rupă atât de mult din PSD ca moțiunea de cenzură să treacă? La prima vedere, declarația lui Ponta face cât o mărturisire. Sigur, ar mai exista și varianta adormirii adversarului - Ponta spune că e mic, dar răstoarcă buturuga mare. Puțin probabil însă, deși totul este posibil.

În ultimele zile, cinci deputați PSD s-au înscris în Pro România al lui Ponta: Marilena Meiroșu, Cătălin Nechifor, Mircea Titus Dobre, Gabriela Podașcă și Nicolae Bănicioiu.

Prea puțini ca să încline invers balanța. Să ne reamintim că anul trecut, la ultima moțiune de cenzură depusă de opoziție împotriva guvernului PSD-ALDE, au fost doar 156 de voturi pentru, dar pentru a trece era nevoie de 234 de voturi în favoarea moțiunii.

O diferență care nu poate fi acoperită cu cei 5 parlamentari racolați de Ponta, sau 10, sau 20. Aritmetica parlamentară este în continuare în favoarea PSD.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel