Cocaină și pestă porcină, în guvernarea PSD

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

În ultimii ani, guvernarea PSD s-a remarcat pe plan intern, dar și extern. S-a scris și s-a vorbit despre PSD cum nu s-a făcut de decenii. Iar urările din Suedia, dar și Anglia, Italia, Germania sau Germania au fost din inimă. PSD conduce glorios România, fără ca nimeni să cunoască destinația. Astăzi, doar patru direcții în care s-au remarcat:

1.O tonă de droguri împrăștiată pe litoralul românesc. Ca o coincidență bizară, sistemele de supraveghere video la mare distanță amplasate pe coasta Mării Neagră au căzut parțial de cel puțin trei ori în perioada când drogurile descoperite în aprilie pe litoral și în apa mării au intrat în România, după cum au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul anchetei.

În tot acest timp, patrioții de la conducerea țării urlă că dușmanii țării, cei din interior și exterior, îi refuză României intrarea în Schengen. Doar că, din când în când, sistemele de supraveghere video cad. Ca prin minune sau ca o coincidență.

Liviu Dragnea: România nu mai are demult absolut nimic de făcut. Sunt mulţi care îmi spun că, fiind alegeri în unele ţări, trebuie să aibă astfel de poziţii. Este o atitudine nedreaptă faţă de România, total nedreaptă. România asigură frontiera estică pe o lungime foarte mare, România a făcut investiţii foarte mari, a făcut eforturi foarte mari, este implicată în toate aceste structuri de siguranţă la frontiera estică şi i se refuză intrarea în Schengen, nefiind o motivare legată de ceea ce s-a discutat când a început acest process

Viorica Dăncilă: Este clar că decizia este politică şi cred că aici trebuie acţionat mai mult dacă vrem să avem o Europă cu o singură viteză

2. Pesta porcină. Pesta porcină africană a afectat 303 localități din 19 județe, cu un număr de 1.153 de focare (dintre care 19 în exploatatii comerciale) și 651 de cazuri la mistreți. În total au fost omorâți 364.237 de porci. Coșmarul continuă pentru că focarele nu au fost eradicate și pentru că în zonele respective, creșterea porcilor în următorii ani este imposibilă.

3. Sute de mii de români, din țară și din diasporă, au ieșit în stradă, seară de seară, să păzească Palatul Victoria ca nu cumva să arunce țara în aer.

3. Mii de magistrați, judecători și procurori, au protestat public, un gest fără precedent într-o țară democratică, inclusiv la Bruxelles, pentru a atrage atenția asupra pericolului care pândește România.

4. România a înregistrat, în martie, o rată anuală a inflaţiei de 4,2%, cea mai mare din Uniunea Europeană (UE) şi de trei ori mai mare decât media zonei euro (1,4%), potrivit datelor anunţate, miercuri, de Eurostat. Ceea ce înseamnă că, cu aceeași bani, cumperi doar o mică parte din produsele pe care le cumpărai în urmă cu 3 ani cu aceeași sumă.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel