Bilanț Italia, 12 decembrie. Aproape 20.000 de cazuri noi COIVID și 66 de decese. Lombardia înregistrează cele mai multe infectări

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Bilanț Italia, 12 decembrie. Aproape 20.000 de cazuri noi COIVID și 66 de decese. Lombaria înregistrează cele mai multe infectări
Bilanț Italia, 12 decembrie. Aproape 20.000 de cazuri noi COIVID și 66 de decese. Lombaria înregistrează cele mai multe infectări

În ultimele 24 de ore, în Italia au fost înregistrate 19.215 cazuri noi Covid-19 și au fost raportate 66 de decese, potrivit buletinului emis de Ministerul Sănătății astăzi, duminică 12 decembrie. De asemenea, au fost efectuate 501.815 tampoane, rata de poitivare fiind de 3,8%

În ultimele 24 de ore, în Italia au fost înregistrate 19.215 cazuri noi Covid-19, în ușoară scădere față de ziua de ieri, când au fost  raportate 21.042 cazuri. În ultima zi au decedat 66 persoane. Numărul total de infecții în Italia, de la începutul pandemiei, se ridică la 5.225.517, iar cel al deceselor la  134.831. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 501.815  de tampoane: teste antigen și moleculare. Rata de pozitivare este de 3,8%. Regiunea care raportează în prezent cele mai multe cazuri zilnice este Lombardia.

Conform ultimelor actualizări ale raportului guvernamental privind campania de vaccinare, până în prezent, în Italia,  au fost administrate 101.704.327 de doze de vaccin anti-Covid.

88,15% din populația de peste 12 ani a primit cel puțin o doză și 85,01% și-au încheiat ciclul de vaccinare. A treia doză a fost  administrată la 11.309.329 persoane.

Iată datele privind cazurile de infectare cu nou coronavirus, raportate de regiuni: Lombardia: +3.278, Veneto: +3.271, Campania: +1.531, Emilia Romagna: +1.973, Lazio: +1.965, Piemonte: +1.206, Sicilia: +1.028, Toscana: +831, Puglia: +436, Friuli-Venezia Giulia: +703, Marche: +595, Liguria: +512, Calabria: +453, Abruzzo: +398, P.A Bolzano: +333, Sardegna: +144, Umbria: +157, P.A Trento: +215,  Basilicata: +87, Molise: +16, Valle d'Aosta: +83.

 

Vaccinul Pfizer, eficient împotriva Omicron. În ce condiții. Anunț oficial

 

Potrivit producătorului vaccinului Pfizer/BioNTech, serul este eficient împotriva variantei Omicron.  Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer/BioNTech este ''în continuare eficace'' contra variantei Omicron a coronavirusului, a transmis miercuri într-un comunicat producătorul vaccinului, care doreşte totuşi să realizeze până la sfârşitul lunii martie un vaccin adaptat acestei noi variante, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Conform studiilor realizate în laborator, ''vaccinul este în continuare eficace împotriva COVID-19, de asemenea împotriva variantei Omicron, dacă este administrat în trei doze'', dar aceasta variantă ''probabil nu este neutralizată suficient după două doze''.

''O a treia doză creează un nivel de anticorpi neutralizanţi împotriva Omicron similar celui observat după două doze'' în cazul celorlalte variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, au relevat testele efectuate în laborator de companiile Pfizer şi BioNTech.

 

Protecție împotriva formelor grave



''Deşi două doze de vaccin pot oferi în continuare o protecţie împotriva formei grave a bolii cauzate de varianta Omicron, este clar, conform acestor date preliminare, că protecţia este ameliorată cu o a treia doză de vaccin'', a rezumat directorul general al Pfizer, Albert Bourla.

''Vom continua dezvoltarea unui vaccin specific contra variantei Omicron şi sperăm să-l facem disponibil până în luna martie dacă o adaptare va fi necesară'', mai menţionează Pfizer/BioNTech în comunicat.

Directorul de cercetare al unui laborator sud-african din cadrul Institutului de cercetare asupra sănătăţii din Africa a declarat la rândul său marţi, raportând rezultatele unui studiu restrâns, că varianta Omicron se poate sustrage parţial protecţiei oferite de cele două doze de vaccin anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech, notează Reuters.

 

Varianta Omicron provoacă îngrijorare



Varianta Omicron provoacă îngrijorare întrucât prezintă mutaţii multiple, în special în proteina Spike prin care virusul pătrunde în celulele umane. Datele preliminare sugerează că noua variantă are o rezistenţă sporită la vaccinurile anti-COVID-19 existente, creşte riscul de reinfectare la persoanele trecute prin boală după infectarea cu alte variante şi se transmite mai uşor decât Delta, variantă dominantă în prezent şi cunoscută deja ca fiind foarte contagioasă.

Pe de altă parte, conform ultimelor date publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), se pare că varianta Omicron nu creşte severitatea simptomelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel