EMA: "Cazurile de infectare cu Omicron din Europa sunt mai ușoare, dar rata de reinfectare este crescută"

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat astăzi, 9 decembrie, că majoritatea cazurilor de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 în Uniunea Europeană par a avea simptome 'uşoare'.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat joi că cele mai multe cazuri de infectare cu tulpina Omicron, în Uniunea Europeană, par a fi 'uşoare', transmite AFP, preluată de Agerpres. 'Cazurile par să fie în cea mai mare parte uşoare, dar trebuie să adunăm mai multe dovezi pentru a determina dacă spectrul de gravitate al bolii cauzate de Omicron este diferit de cel al tuturor celorlalte variante care au circulat până acum', a declarat Marco Cavaleri, şeful strategiei vaccinale a EMA.

Astfel, tulpina Omicron pare să aibă o rată de reinfectare mai ridicată pentru persoanele vindecate de boală sau care au fost deja vaccinate. Cu toate acestea, până acum s-a constatat că aceasta provoacă simptome mai puţin severe, a indicat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

La rândul lor, companiile Pfizer şi BioNTech au insista pe eficacitatea contra Omicron a vaccinului lor actual, scrie Agerpres.


OMS: Omicron, rată crescută de reinfectare, dar simptome mai puţin severe

 

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyes, a subliniat miercuri, 8 decembrie, că varianta Omicron a coronavirusului pare să aibă o rată mai mare de reinfectare, dar provoacă simptome mai puţin severe decât varianta Delta, relatează AFP, preluată de Agerpres. ''Date preliminare din Africa de Sud indică un risc mai mare de reinfectare cu Omicron'' a persoanelor vindecate de COVID-19 sau vaccinate, ''dar sunt necesare mai multe date pentru a trage concluzii mai ferme.

Există, de asemenea, unele dovezi că Omicron provoacă simptome mai puţin severe decât Delta, dar din nou este prea devreme pentru a avea o certitudine'', a spus Tedros Adhanom Ghebreyes în cursul unei conferinţe de presă la Geneva.

De asemenea, directorul OMS a declarat că pentru a obţine mai rapid o imagine mai exactă a caracteristicilor variantei, toate ţările trebuie să contribuie la evaluarea sa prin transmiterea datelor lor către organizaţie. În plus, pentru a combate mai rapid varianta Omicron, directorul OMS a cerut, de asemenea, tuturor ţărilor să-şi continue eforturile în ceea ce priveşte vaccinarea şi restricţiile, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel