Elveția extinde restricțiile anti-COVID, până la sfârșitul lunii martie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Elveția extinde restricțiile anti-COVID, până la sfârșitul lunii martie
Elveția extinde restricțiile anti-COVID, până la sfârșitul lunii martie

Autoritățile extind până la sfârșitul lunii martie restricțiile și recomandările privind munca de acasă, precum și accesul pe bază de certificat de vaccinare cu 3 doze. Autoritățile din Elveția se tem că noul val de infectări cu varianta Omicron va aglomera spitalele.

Îngrijorări asemănătoare sunt și în Germania, unde s-a depășit pentru prima dată numărul de 100.000 de infectări pe zi, iar autoritățile estimează că vârful valului va fi atins abia la jumătatea lunii viitoare, relatează Reuters.

Germania a depăşit pragul de 100.000 de cazuri de COVID-19 într-o singură zi, miercuri, pentru prima dată de la începutul pandemiei de coronavirus, în contextul în care Omicron se răspândeşte rapid în rândul populaţiei acestei ţări, informează DPA, citata de Agerpres.

Datele oficiale publicate miercuri de Robert Koch Institute (RKI), agenţia naţională pentru controlul bolilor din Germania, arată că 112.323 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în ultima zi.

Vineri, numărul zilnic al infectărilor depăşise pragul de 90.000 pentru prima dată de la începutul pandemiei, iar 80.430 de cazuri noi au fost detectate în urmă cu exact o săptămână.

Incidenţa infectărilor cumulate la şapte zile, raportate la 100.000 de locuitori, a ajuns miercuri la 584,4, în creştere faţă de valoarea de 553,2 calculată pentru ziua de marţi şi faţă de cea de 407,5 calculată în urmă cu o săptămână.

Directorul RKI, Lothar Wieler, a vorbit recent despre "o nouă fază" a pandemiei, în cadrul căreia se constată o creştere a numărului de infectări.

 

Germania a depăşit pentru prima dată pragul de 100.000 de infectări într-o singură zi


În prezent, în comparaţie cu precedentele valuri ale pandemiei, mai puţine persoane în vârstă, care sunt deosebit de expuse în faţa riscului de a dezvolta forme severe de COVID-19, sunt infectate.

Incidenţa în rândul copiilor din grupa de vârstă 5-14 ani este în prezent de 10 ori mai mare decât rata de incidenţă înregistrată în rândul vârstnicilor şi a crescut de peste două ori într-o singură săptămână.

În schimb, rata deceselor pare să scadă: în întreaga Germanie, 239 de decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, în timp ce acest număr era de 384 în urmă cu exact o săptămână.

Un alt indicator crucial, rata spitalizărilor, a ajuns la 3,17 spitalizări la 100.000 de persoane pe parcursul săptămânii trecute - un nivel mult mai mic în raport cu cele înregistrate în perioadele de vârf ale pandemiei.

Ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, a declarat încă o dată miercuri că vaccinarea obligatorie reprezintă soluţia necesară pentru a limita numărul infectărilor şi pentru a proteja populaţia împotriva viitoarelor variante virale.

El şi-a exprimat pentru postul de televiziune RTL speranţa ca legea privind vaccinarea obligatorie - un subiect extrem de controversat în Germania - să intre în vigoare până în aprilie sau mai, scrie Agerpres.


[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel