Situație critică în spitalele din Marea Britanie: "Ne confruntăm cu o catastrofă"

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Spitalele din Marea Britanie riscă să fie "copleșite", în contextul în care numărul bolnavilor din personalul medical a crescut vertiginos, în timp ce Omicron se răspândește în secțiile spitalelor.

 

 

Spitalele din Marea Britanie riscă să fie "copleșite", a avertizat Sajid Javid, după ce îmbolnăvirea personalului din serviciul de sănătate, din cauza Covid, a crescut cu 50% într-o săptămână, iar varianta Omicron, care se răspândește rapid, alimentează peste 1.000 de internări pe zi, informează The Independent.

Secretarul de stat pentru sănătate a declarat că oficialii monitorizează datele "oră de oră", după ce noile cifre au arătat că rata de infectare cu Covid în Marea Britanie a atins niveluri record, estimându-se că 1,4 milioane de persoane sunt infectate cu acest virus.

Liderii NHS se tem că serviciul "epuizat" se va lupta cu greu să ofere îngrijire pe timpul iernii și avertizează că se află într-o "stare de urgență".

 

"Este stare de urgență"

 

Peste 18.000 de angajați au fost bolnavi de Covid săptămâna trecută, față de 12.240 în săptămâna precedentă. În Londra, 43% din totalul absențelor în rândul personalului medical s-au datorat virusului.

Oamenii de știință se tem că Omicron se răspândește în rândul pacienților și personalului din spitale într-un ritm similar cu cel în care se răspândește în întreaga societate, perturbând serviciile medicale, în ciuda noilor dovezi că provoacă boli mai puțin grave decât tulpinile anterioare.

Ultimele cifre arată că numărul internărilor în spitale și al diagnosticelor de Covid din Anglia a crescut cu 34% de la o săptămână la alta, în timp ce miercuri au fost raportate 119.789 de noi cazuri de Covid - un alt record pandemic.

 

"Ne confruntăm cu o catastrofă"

 

Datele săptămânale arată că 18.829 de membri ai personalului NHS erau bolnavi de Covid pe 19 decembrie, dintr-un total de 64.221 de angajați bolnavi.

În Londra, centrul valului Omicron, cifra a fost de 3.874 - de trei ori mai mare decât în săptămâna precedentă.

Aceasta vine pe fondul îngrijorărilor tot mai mari cu privire la nivelul de personal care se preconizează că va fi bolnav în următoarea lună, majoritatea spitalelor din Anglia prognozând că peste 30% din personal ar putea fi bolnav în ianuarie, pe măsură ce infecțiile Omicron se răspândesc în rândul populației.

NHS a cerut tuturor angajatilor să se pregătească să folosească hoteluri și case de îngrijire ca secții de spital și să ia măsuri pentru a trata 15% dintre pacienții Covid la domiciliu, scrie The Independent.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel