Spania, lovită în plin de valul șase al pandemiei de COVID-19! Numărul infectărilor a explodat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Bilanț Covid: 724 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore
Bilanț Covid: 724 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Spania se luptă deja cu valul 6 al pandemiei de coronavirus! Țara a raportat, ieri, 49.802 de infectări cu COVID-19 şi 103 decese, ceea ce ridică incidenţa la 381 de cazuri la aproape 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, potrivit Ministerului Sănătății. 

De departe, situaţia cea mai îngrijorătoare se înregistrează în regiunea Navarra, din nordul țării, unde media naţională este triplată, însă şi alte regiuni se află în zona de risc înalt, cu peste 500 de cazuri, și aici vorbim despre Ţara Bascilor (nord), Aragon (nord-est), alături de Castilla şi León (centru nord) şi de insulele Baleare (Marea Mediteraneeană), relatează G4Media.ro.

Și mai îngrijorător este faptul că se observă o creștere a gradului de infectare în rândul copiilor. Navarra şi Ţara Bascilor se situează, astfel, în fruntea incidenţei în ce priveşte minorii de sub 11 ani, cu 2.395 şi respectiv 2.011 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Presiunea noului val începe să se simtă și în spitale, mai ales în secțiile de Terapie intensivă. În prezent, în aceste secții, gradul de ocupare pentru pacienţii cu COVID-19 se menţine ridicat, ajungând la 12,5 % din paturile disponibile în întreaga ţară. Mai multe oraşe depăşesc 20 % din ocuparea paturilor la ATI precum Catalonia, La Rioja şi Ţara Bascilor, în timp ce la Navarra a ajuns la 18,6 %.

Spania, lovită în plin de valul șase al pandemiei de COVID-19

 

Numărul infectărilor ar putea să crească în continuare deoarece milioane de persoane s-au deplasat în întreaga ţară, în perioada 4 – 8 decembrie, în weekendul prelungit cu alte două zile libere, potrivit Realitatea PLUS.

Cât privește infectările cu Omicron a COVID-19, la nivelul Ministerului Sănătății au fost înregistrate până în prezent 38 cazuri de infectare cu noua variantă, dintre care 19 nu sunt asociate unor călătorii în străinătate. În prezent, aproape 100 % din contagieri sunt cu varianta Delta.

În Spania, 79,6 % din populaţie este vaccinată anti-Covid-19 cu schema completă. Țara din Europa de Sud depăşeşte ca incidenţă Italia (361 de cazuri la 100.000 de locuitori), dar se situează sub nivelul altor ţări europene, precum Germania (892), Franţa (953) şi Marea Britanie (1.010).

În prezent, țara se află pe locul 11 la nivel mondial, în topul celor mai afectate state de pandemia de coronavirus. De la debutul pandemiei și până în prezent, țara a înregistrat 5,339,992 și 88,484 de decese, potrivit site-ului worldometers.info.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel