Germania: "Doza a patra de vaccin, necesară împotriva Omicron"

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Ministrul german al sănătăţii, Karl Lauterbach, a declarat că o a patra doză de vaccin va fi necesară pentru combatarea variantei Omicron.

 

Potrivit ministrului german al sănătăţii, Karl Lauterbach, o a patra doză de vaccin va fi necesară pentru combatarea pandemiei de COVID-19 din cauza variantei Omicron mai contagioase a SARS-CoV-2, informează Reuters, preluată de Agerpres.

De asemenea, el a anunțat că Germania a comandat 80 milioane de doze de vaccin pe care Biontech îl dezvoltă în mod specific contra Omicron. El a adăugat că acestea ar trebui să sosească în aprilie sau mai.

Germania a comandat și 4 milioane de doze de vaccin Novavax, recent aprobat, şi 11 milioane de doze de vaccin Valneva. Cel din urmă aşteaptă autorizaţia de punere pe piaţă, a mai indicat Lauterbach, într-o conferinţă de presă.

Vaccinurile de la Novavax vor sosi în ţară în luna ianuarie, a indicat el.

'O campanie ofensivă de administrare a dozelor booster este cel mai important zid de apărare al nostru în lupta împotriva (variantei) Omicron', a subliniat ministrul.

În plus, Lauterbach şi-a arătat susţinerea faţă de obligativitatea generală de vaccinare, argumentând că, în lipsa ei, nu va fi posibilă gestionarea viitoarelor valuri de epidemie pe termen lung, scrie Agerpres.


Germania anunță noi restricții: Maxim 10 invitaţi vaccinaţi la petrecerile de Anul Nou

 

De asemenea, în urmă cu o zi, Germania a anunțat că va limita contactele, chiar şi între persoanele vaccinate, la maximum 10 invitaţi pentru sărbătorile de Anul Nou.

În contextul în care cazurile de infectare cu noua varianta Omicron sunt în creștere, Germania a decis limitarea contactelor, chiar şi între persoanele vaccinate, la maximum 10 invitaţi pentru sărbătorile de Anul Nou, a anunţat marţi cancelarul german Olaf Scholz, relatează AFP, preluată de Agerpres. ''Nu mai este timpul să petrecem şi să avem seri conviviale în număr mare'', a subliniat cancelarul.

Anunțul său a fost făcut după o reuniune cu liderii celor 16 landuri, dând asigurări că ''al cincilea val deja ameninţă''.

Astfel, noua limitare se va aplica începând cu data de 28 decembrie, în special pentru toate reuniunile private.

În cazul celor nevaccinaţi, limita este de maximum doi invitaţi.

De asemenea, cancelarul german a anunţat că toate evenimentele sportive din țară se vor desfăşura cu uşile închise cel mai târziu începând din 28 decembrie. În acest fel, autoritățile speră sa combată răspândirea cazurilor de COVID-19, în special pe cele legate de varianta Omicron, scrie Agerpres.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel