OMS: Cazurile de Omicron se dublează la fiecare trei zile

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Varianta Omicron se răspândește mult mai repede decât Delta, potrivit OMS.

Varianta Omicron a coronavirusului se răspândește semnificativ mai rapid decât Delta în țările cu transmitere comunitară documentată. Numărul cazurilor se dublează între 1,5 până la 3 zile, a declarat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Într-o precizare de sâmbătă, agenția de sănătate a Națiunilor Unite a declarat că varianta a fost raportată în 89 de țări.

Astfel, Omicron se răspândeşte rapid în ţările cu niveluri ridicate de imunitate a populaţiei, dar pe moment nu este clar dacă acest lucru este cauzat de capacitatea virusului de a se sustrage imunităţii organismului, de inerenta sa transmisibilitate crescută sau de o combinaţie a celor două, a declarat OMS.

Agenția a desemnat Omicron drept o variantă îngrijorătoare pe 26 noiembrie, la scurt timp după ce a fost detectată pentru prima dată de către oamenii de știință.

"Există încă date limitate privind gravitatea clinică a Omicron", a precizat OMS. "Sunt necesare mai multe date pentru a înţelege profilul de severitate şi modul în care gravitatea este influenţată de vaccinare şi de imunitatea preexistentă".

OMS a avertizat totodată că, având în vedere creşterea atât de rapidă a numărului de cazuri, în unele locuri spitalele ar putea fi copleşite, scrie Agerpres.

 

Germania clasifică Franţa şi Danemarca drept zone de infecţii cu ''risc ridicat''

 

În acest context, a crescut numărul infectărilor cu coronavirus în mai multe țări europene. 

Germania a clasificat vineri Franţa şi Danemarca drept zone de infecţii cu ''risc ridicat'' şi, prin urmare, va impune o perioadă de carantină pentru persoanele nevaccinate care vin din aceste ţări, a anunţat Institutul pentru Sănătate Publică, relatează AFP, scrie Agerpres. 

De duminică, această măsură, care se va aplica şi călătorilor care vin din Norvegia, Liban şi Andorra, presupune ca persoanele nevaccinate sau care nu au fost bolnave de COVID-19 să intre într-o perioadă de carantină, cu posibil test în a cincea zi.

Elveţia va înăspri de luni măsurile anti-COVID pentru a încerca să limiteze amploarea celui de al cincilea val al epidemiei şi să anticipeze răspândirea variantei Omicron, a anunţat guvernul federal, care va restrânge sever accesul persoanelor nevaccinate şi va impune revenirea la telemuncă, relatează AFP, scrie Agerpres. 

"Numai persoanele vaccinate sau vindecate vor avea de acum acces în interiorul restaurantelor, stabilimentelor culturale şi unităţilor de sport şi recreere precum şi la evenimentele din interior", a precizat Consiliul federal într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel