Franța a înregistrat 73.000 de cazuri noi COVID, într-o singură zi. Oficial al Guvernului: „Valul care ne așteaptă va fi mare”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Franța a înregistrat 73.000 de cazuri noi COVID, într-o singură zi. Oficial al Guvernului Valul care ne așteaptă va fi mare
Franța a înregistrat 73.000 de cazuri noi COVID, într-o singură zi. Oficial al Guvernului Valul care ne așteaptă va fi mare

Franța a raportat, marți, 72.832 de cazuri noi COVID și 212 decese, iar varianta Omicron reprezintă 20% din noile infecții cu COVID-19 în Franța. În acest context, țara va transforma permisul sanitar necesar pentru exercitarea unor profesii și pentru a merge la cinematografe și baruri într-un permis de „vaccinare” în prima jumătate a lunii ianuarie, a anunțat marți guvernul, relatează Reuters.

„Valul care ne așteaptă va fi mare”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, jurnaliștilor, adăugând că varianta Omicron reprezintă 20% din noile infecții cu COVID-19 în Franța și se răspândește rapid, în special în regiunea Parisului. El a adăugat că în ultimele 24 de ore, Franța a înregistrat aproximativ 73.000 de noi infecții.

Scopul principal al unui permis de vaccinare este de a elimina opțiunea de a obține un certificat valid printr-un rezultat negativ la testul Covid în loc de vaccinare.

Cu toate acestea, guvernul a renunțat la ideea de a face permisul sanitar obligatoriu la locul de muncă, o măsură pe care ministrul muncii din Franța a discutat-o cu sindicatele și angajatorii. „Nu există un consens pentru această măsură”, a spus Attal.

Un proiect de lege va fi discutat de guvern într-o ședință în afara programului de luni și va fi supus unui vot în parlament în primele două săptămâni din ianuarie, a spus Attal, accelerând planul inițial al guvernului de a adopta noua lege până la sfârșitul lunii ianuarie. Spre deosebire de alte guverne europene, Attal a exclus marți alte restricții, spunând că țara are mijloacele de a lupta cu următorul val. 

 

„Vom pune în aplicare controale și mai drastice la frontieră cu Regatul Unit”

 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Gabriel Attal, a declarat că măsurile vor restricționa intrarea „cetățenilor și rezidenților francezi și familiilor acestora” și vor reduce valabilitatea testelor antigene sau PCR la 24 de ore de la 48 de ore, pentru călătorii care sosesc din Marea Britanie.

Va exista o perioadă de izolare de șapte zile pentru cei care sosesc, care poate fi redusă la 48 de ore dacă o persoană are un test negativ - din nou antigen sau PCR.

Cei care vin trebuie să-și înregistreze adresa într-o aplicație specială „care va crea un cod QR” care obligă oamenii să se autoizoleze, sub rezerva controalelor de carantină, a spus Attal.  „Vom pune în aplicare controale și mai drastice la frontieră cu Regatul Unit”, a spus el.

 

Scopul noilor restricții este de a „încetini cât mai mult posibil apariția cazurilor de variantă omicron”

 

Franța urmărește să „încetinească răspândirea Omicron”. Regulile se vor aplica indiferent dacă participanții au primit sau nu o a treia doză de rapel.

Attal a spus că scopul noilor restricții este de a „încetini cât mai mult posibil apariția cazurilor de variantă omicron în țara noastră în timp ce vaccinăm (populația) cu vaccinuri de rapel. Acest lucru ne va permite să strângem și mai mult plasa pentru a încetinirea răspândirii acesteia pe cât posibil.”

Attal a recunoscut că au existat „probabil mai mult” de 240 de cazuri de omicron în Franța, cifra oficială.

Un purtător de cuvânt al operatorului de feriboturi Brittany Ferries a declarat: „Aceste noi măsuri sunt o lovitură de ciocan pentru sezonul nostru de Crăciun. În contextul unei variante Omicron care trece prin populația franceză așa cum este în Marea Britanie, controalele suplimentare la frontieră par pe atât de inutile, pe atât de nedorite”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel