Austria recomandă a patra doză de vaccin anti-COVID-19 pentru personalul medical și lucrătorii esențiali

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Austria recomandă administrarea unei a patra doze dintr-un vaccin anti-COVID-19 pentru o parte din personalul medical şi alţi lucrători esenţiali.

 

 

Precizările au fost făcute de Comisia naţională de vaccinare, într-un ghid actualizat și publicat joi seară, menţionând riscurile variantei Omicron a coronavirusului, care se transmite cu rapiditate, informează Agerpres, citând Reuters. Cu toate acestea, Comisia a precizat că nu există suficiente date ştiinţifice pentru a recomanda doza a patra pe o scară mai largă.

''În vederea unui iminent val Omicron, (o a patra vaccinare) poate fi oferită în domeniile de risc major (cum ar fi angajaţi sanitari cu un grad mare de expunere) şi în domenii critice din punct de vedere sistemic începând cu şase luni de la a treia vaccinare'', a spus comisia.

Austria a anunţat miercuri că va înăspri din nou restricţiile începând din 27 decembrie pentru a încetini transmiterea tulpinii Omicron.

 

Austria, noi restricții din 27 decembrie



În luna noiembrie, guvernul din Austria a anunţat un al patrulea lockdown la nivel naţional şi a spus că vaccinarea populației va deveni obligatorie pentru toţi austriecii. Astfel, aceasta devine prima ţară din Uniunea Europeană care ar implementa o astfel de măsură.

În timp ce lockdown-ul de trei săptămâni a redus numărul zilnic de infectări cu coronavirus, care ajunsese la niveluri record, ţara se pregăteşte acum pentru un nou val de infectări. Câteva sute de cazuri de infectări cu Omicron au fost deja confirmate.

În recomandările sale actualizate, Comisia naţională de vaccinare a spus că o a patra doză dintr-un ser anti-COVID-19 poate fi oferită ''fără aprobare'' angajaţilor din domeniul sanitar şi din alte domenii critice după o consultaţie medicală prealabilă.

''Nu există încă dovezi că această vaccinare suplimentară poate preveni infectarea. Cu toate acestea, se poate presupune că poate preveni forme severe ale bolii'', se mai spune în document, scrie Agerpres.

 

Se înființează „Poliția vaccinării”: Într-un oraș deja se fac angajări

 

De asemenea, în contextul pandemiei, în orașul Linz se caută inspectori care să verifice vaccinarea locuitorilor. Din februarie, vaccinarea e obligatorie, iar amenzile ajung la 3.600 de euro. Inspectorii trebuie să fie rezistenți și gata de ore suplimentare.

La vremuri noi apar meserii noi. Orașul austriac Linz caută să angajeze personal pentru „Poliția vaccinării”.

Noua poliție trebuie să îi găsească pe cei care refuză serul și să aibă grijă ca amenzile să fie plătite. Salariul pornește de la 2.700 de euro pe lună, iar vânătorii de anti-vaxxeri trebuie să fie rezistenți și să accepte orele suplimentare.

Din februarie, vaccinarea împotriva COVID este obligatorie în Austria, decizie care a scos în stradă mii de oameni. Orașul Linz are 200.000 de locuitori și cea mai mică rată de vaccinare din regiunea Austria Superioară, relatează Aleph News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel