Klaus Iohannis: "Trebuie să obținem un nou vaccin. Voi atrage atenţia să nu se exagereze cu măsurile de restricţionare"

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis participă, azi, la reuniunea Consiliului European, care se desfăşoară la Bruxelles.

 

"Există o îngrijorare larg răspândită legată de noua variantă Omicron. Vom discuta ce se poate face în comun și despre cum putem obține un vaccin nou pentru a combate această nouă formă a virusului.

Este însă clar că doar vaccinarea poate stopa această pandemie. Sper ca astăzi să ajungem la o concluzie despre cum putem face și cum putem achiziționa și impărți acest vaccin între statele membre.

De asemenea, tot în legătură cu pandemia, o să atrag atenția să nu se exagereze cu măsurile de izolare, când vine vorba de transportul de mărfuri, care poate afecta economia", a declarat președintele Klaus Iohannis.

 

Președintele României, Klaus Iohannis,  participă, în perioada 15-16 decembrie 2021, la Summitul Parteneriatului Estic şi la reuniunea Consiliului European, care se vor desfășura la Bruxelles. Cel de-al șaselea Summit al Parteneriatului Estic va fi prezidat de către Președintele Consiliului European, Charles Michel.

Vor participa, de asemenea, șefii de stat și de guvern ai statelor membre UE, liderii celor cinci state partenere – Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia și Azerbaidjan, respectiv Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell.

În cadrul Summitului urmează să fie adoptată o Declarație comună care va stabili viziunea strategică pentru perioada post-2020 a Parteneriatului Estic, conform sursei citate. Principalele subiecte incluse pe agenda reuniunii Consiliului European se referă la coordonarea europeană în contextul pandemiei de COVID-19, gestionarea situațiilor de criză și reziliența la acestea, prețurile la energie, securitatea și apărarea Uniunii Europene, aspectele externe ale migrației, relațiile externe ale Uniunii, cu accent pe situația de la frontierele UE cu Ucraina și Belarus şi pregătirea Summitului UE-Uniunea Africană din februarie 2022.

Klaus Iohannis a participat, luni la o întâlnire în format videoconferință cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, și cu Prim-miniștrii Sloveniei, Janez Janša, Estoniei, Kaja Kallas, și Letoniei, Krišjānis Kariņš, în pregătirea Summitului Parteneriatului Estic din 15 decembrie 2021 și a reuniunii Consiliului European din 16 decembrie 2021.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel