Un român a plătit aproape 3.000 de euro polițiștilor germani ca să scape de închisoare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un român a plătit aproape 3.000 de euro polițiștilor germani ca să scape de închisoare. Sursa fot - pexels.com
Un român a plătit aproape 3.000 de euro polițiștilor germani ca să scape de închisoare. Sursa fot - pexels.com

Poliția federală a arestat, joi după-amiază, 18 ianuarie, un român pe aeroportul din Dortmund, pe numele căruia exista un mandat.

În jurul orei 15.30, un român de 21 de ani s-a prezentat la controlul de intrare al poliției de frontieră a unui zbor din Iași/România pe Aeroportul Dortmund.

În urma verificărilor, s-a constatat că cetăţeanul român era căutat de parchetul Regensburg. În aprilie 2022, tribunalul districtual Regensburg l-a condamnat în cele din urmă pe român la o amendă de 60 de zile la 65 de euro fiecare pentru încălcarea Legii Narcoticelor. Persoana plătise deja o parte din suma solicitată în trecut.

Poliția federală l-a arestat pe românul, care locuia în Belgia. El a putut să plătească amenda restantă de aproximativ 2.980 de euro și astfel să evite o ședere de 44 de zile în închisoare.

Reamintim că, miercuri, poliția federală a arestat doi români care au vrut să intre în Germania prin aeroportul Niederrhein.

 

Doi români, reținuți pe aeroport, în Germania: cei doi au fost duși direct la închisoare

 

Pe 17 ianuarie 2024, în jurul orei 18.30, poliția federală germană a verificat doi cetățeni români care intrau în Germania, din România, pe Aeroportul Weeze. 

Când  au verificat numele celor roi români în baza de date a poliției, ofițerii au descoperit că bărbații erau căutați de parchetul din Hanovra cu mandat de arestare pentru jaf armat.

În octombrie 2023, judecătoria din Hanovra l-a condamnat pe românul de 43 de ani la o amendă de 90 de tarife zilnice a câte 10 euro fiecare, iar pe românul de 31 de ani la 100 de tarife zilnice de 10 euro fiecare.

Deoarece  nu și-au putut plăti amenda, ambii români au fost arestați la intrarea în Germania și duși la unitatea de corecție Willich. Aici, românul de 43 de ani mai are de executat o pedeapsă de închisoare rămasă, de 88 de zile, iar cel de 31 de ani trebuie să execute 98 de zile. 

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel