Italia. Explozie Ravenusa: Alte patru victime găsite sub dărâmăturile blocului prăbușit: „De vină este o bulă de gaz din subteran"

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O clădire cu patru etaje s-a prăbușit sâmbătă seara în via Galileo Galilei din Ravanusa, în provincia Agrigento din Italia. După o noapte de muncă, salvatorii au găsit alte patru cadavre, ridicând numărul victimelor confirmate la șapte. Două persoane sunt încă date dispărute. Martori: "Era un miros de metan de câteva zile"

Ravenusa, încă patru cadavre ale victimelor exploziei găsite: numărul morților a ajuns la 7. "De vină este o bulă de gaz din subteran".

Pompierii și voluntarii de la Protecția Civilă merg înainte cu mâinile goale, iar atunci când câinii de urmă miros ceva, îi invită pe toți la liniște, în speranța de a putea prinde un suflu de viață sub mormanul imens de moloz. În primele ore ale zilei de astăzi, această speranță a fost spulberată de patru ori. Încă patru cadavre. Șapte morți până în prezent. Iar două persoane sunt încă dispărute sub dărâmături.

Vezi mai multe: Explozie Ravanusa, Italia. Ei sunt cei patru morți găsiți dimineață. Selene a sfârșit, cu bebelușul în pântece, alături de soț și socri

Oamenii din Ravenusa nu au părăsit nici măcar o clipă zona de căutare. La căderea nopții, ieri, cineva a început să se roage. "Dumnezeu să aibă milă de noi", repeta o femeie, făcându-și semnul crucii.

Explozie Ravenusa: Alte patru victime găsite sub dărâmăturile blocului prăbușit

 

Se speră ca tenacitatea salvatorilor și ajutorul Divin să mai poată face o minune. La fel ca și cele două femei scoase în viață sunt un miracol: Rosa Carmina, care a rămas sub dărâmături ore întregi, și Giuseppa Montana. Rosa, de pe patul ei din spitalul din Licata, spune că a țipat din toate puterile până când vocea ei a fost auzită de pompieri. "Tocmai venisem acasă, era ora 20.00, și deodată s-a stins lumina. Dintr-o dată, luminile s-au stins, iar acoperișul și podeaua s-au prăbușit și am fost prins în capcană“. Ea a adăugat: "La vârsta mea, aș fi preferat să fiu sub dărâmături în locul acelor bieți copii.

Bilanțul oficial al victimelor este acum de șapte morți. Trei cadavre au fost extrase duminică: Pietro Carmina, de 68 de ani, Maria Crescenza Zagarrio, de 69 de ani, și Calogera Gioacchina Minacori, de 59 de ani.

Ceilalți patru în zorii zilei de luni: Selene Pagliariello și soțul ei, Giuseppe Carmina, împreună cu părinții acestuia din urmă. 

Patru case, situate între Via Trilussa și Via Galilei, au fost literalmente rase de pe fața pământului în urma exploziei, iar alte zeci de clădiri au fost avariate pe o rază de aproximativ 400 de metri pătrați, însă explozia a fost resimțită la kilometri distanță.

În total, o sută de persoane au fost evacuate și mutate la hoteluri sau la rude. "O scenă de război, seamănă cu Beirut", continuă să spună oamenii din zonă. Dar trebuie să înțelegem de ce a avut loc o astfel de tragedie.

 

„De vină este o bulă de gaz din subteran"

 

Locuitorii spun că de câteva zile se simte un miros puternic de gaz pe stradă. Este posibil ca cei care gestionează rețeaua să nu-și fi dat seama că a existat o scurgere în conducte care a creat "buzunarul de gaz" de care vorbeau pompierii, care a întâlnit "o aprindere accidentală provocată de un frigider sau o țigară". Circumstanța a fost confirmată de un consilier municipal, Giuseppe Sortino, și de comandantul provincial al carabinierilor, colonelul Vittorio Stringo: "În zonă, timp de câteva zile, ar fi existat o acumulare de gaz metan în subsol care ar fi durat până sâmbătă" relatează Corriere.

Este ceea ce va trebui să verifice Parchetul din Agrigento, care a deschis deja o anchetă pentru dezastru și incendiu din neglijență, deocamdată împotriva unor persoane necunoscute. Ieri, procurorul Luigi Patronaggio a efectuat o primă inspecție, iar în zilele următoare vor fi efectuate și altele, împreună cu tehnicienii desemnați de procuratură. Scopul este de a afla dacă rețeaua de gaze, care datează din 1984, a fost conformă cu standardele și dacă au fost efectuate toate verificările și lucrările de întreținere necesare de-a lungul timpului.

Zona în care s-a produs tragedia este, de asemenea, afectată de ani de zile de o mișcare evidentă de alunecare de teren, vizibilă și din cauza crăpăturilor de pe drumuri și case. Acest lucru ar fi putut provoca o ruptură în conducta de gaz. Ieri, șeful statului, Sergio Mattarella, i-a telefonat primarului din Ravanusa, Carmelo D'Angelo: "Și-a exprimat cel mai mare sprijin și condoleanțe comunității". Prim-ministrul italian Mario Draghi a fost în contact permanent cu șeful Protecției Civile, Fabrizio Curcio, care a coordonat operațiunile de căutare și salvare la fața locului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel