Camion, care transporta colete, verificat la intrarea în țară: parfumuri contrafăcute, de peste 300.000 lei, descoperite de polițiști

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Camion, care transporta colete, verificat la intrarea în țară, parfumuri contrafăcute, de peste 300.000 lei, descoperite de polițiști
Camion, care transporta colete, verificat la intrarea în țară, parfumuri contrafăcute, de peste 300.000 lei, descoperite de polițiști

Polițiștii de frontieră giurgiuveni din cadrul PTF Giurgiu au efectuat un control efectuat asupra unui autocamion ce transporta diverse bunuri în regim de coletărie.

Astfel, oamenii legii au descoperit, în urma unui controlui efectuat asupra unui autocamionului  cantitatea totală de 1.460 parfumuri, toate purtând însemnele unor firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacere.

La data de 18.01.2024, în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean bulgar, în vârstă de 35 de ani, conducând un autocamion, înmatriculat în Bulgaria, ce transporta diverse bunuri în regim de coletărie.

Cu baza analizei de risc, polițiștii  au procedat la verificarea autocamionului, iar cu această ocazie au descoperit în compartimentul pentru marfă, un palet ce conținea cutii din carton cu produse de parfumerie.

În urma inventarierii produselor descoperite, a rezultat cantitatea totală de 1.460 parfumuri, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Persoana în cauză nu deținea documente de proveniență pentru produsele transportate. Bunurile, în valoare de aproximativ 365.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel