Foloseau metoda „umărul surferului“ lângă bancomate: Românii care au băgat spaima în bătrânii din Italia, prinși

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Banda de români, care a băgat spaima în bătrânii din San Salvario, destructurată. Infractorii îi jefuiau chiar lângă bancomate
Italia. Banda de români, care a băgat spaima în bătrânii din San Salvario, destructurată. Infractorii îi jefuiau chiar lângă bancomate

Sfârșit de coșmar pentru bătrânii din San Salvario. Banda de infractori, care îi jefuia chiar lângă bancomate, a fost destructurată de oamenii legii.  Patru români, trei bărbați și o femeie, sunt considerați responsabili de cel puțin 12 furturi, care au avut loc în lunile iunie și septembrie 2020. 

Carabinierii au destructurat o grupare infracțională, compusă din patru român. Unul dintre ei, în vârstă de 34 de ani, se află deja în închisoarea din Torino, din alte motive. Acesta, împreună cu alți trei conaționali (doi bărbați și o femeie) sunt acuzați de 12 jafuri, pe care le-au comis în San Salvario, între lunile iunie și septembrie 2020. Țintele sale erau, în primul rând, persoanele în vârstă care se pregăteau să retragă bani de la bancomat.

În prezent, alți doi dintre complici, un bărbat și o femeie, sunt într-o închisoare în România pentru alte infracțiuni, în timp ce al patrulea membru al bandei a fost identificat și este dat în urmărire, scrie torinoggi.it

Ancheta datează din 19 iunie, când un bărbat italian, de 69 de ani, a raportat la secția de poliție din Borgo San Salvario furtul și utilizarea abuzivă a cardului său bancar. Victima, de 69 de ani, le-a povestit polițiștilor că a mers la bancă să scoată niște bani. Acolo, reprezentanții bănci l-au informat că de pe cardul său, de la bancomat, a fost retrasă suma de 1.400 de euro. 

 

Hoții au jefuit 12 bătrâni

 

Pornind de la acest episod, investigațiile au permis oamenilor legii identificarea grupării de infractori datorită analizei a sute de ore de filmări și înregistrări de pe camerele de supraveghere ale băncilor și a controalelor efectuate în zonă de către carabinieri. 

În special, a fost posibilă reconstituirea modului de operare al grupului infracțional. Unul dintre români, care se prefăcea că așteaptă la coadă la bancomat, prelua codul secret al victimei în vârstă în timp ce retrăgea bani. Ulterior,  complicele hoțului arunca  o bancnotă pe jos și îi atrăgea atenția victimei, arătând politicos spre bancnotă, făcându-i să creadă că a scăpat-o.

În timp ce victima se apleca să ridice bancnota, celălalt hoț înlocuia, cu abilitate, cardul care se afla încă în fanta bancomatului cu un alt card, foarte asemănător, emis de aceeași bancă și care fusese deja furat prin aceeași tehnică. Prin această strategie, banda a reușit să jefuiască cel puțin 12 bătrâni.

Metoda "umărul surferului", folosită de români, constă în a urmări victima în timp ce introduce numărul pin atunci când cumpără un bilet cu cardul. După ce furau cardul și aveau numărul PIN, foloseau bancomatele pentru a retrage banii. 

Vezi și: Metoda „umărul surferului“, folosită de 12 români din Spania pentru a se îmbogăți rapid: Cum funcționează escrocheria

Una dintre persoane se apropia de persoana care făcea cumpărături cu cardul și observa numărul PIN pe care aceasta îl introducea pe tastatură. De aici, ei urmăreau în ce buzunar păstrează cardul pentru a-i anunța pe ceilalți din grup unde să caute să îl extragă.

Odată ce au făcut acest lucru, alți hoți, care nu au fost văzuți de victime, îi urmăresc și caută cel mai bun moment pentru a fura cardul bancar. Deoarece cunosc deja numărul PIN, aceștia merg la un bancomat și retrag suma maximă de bani permisă din contul curent. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel