Să le fie rușine lui Dragnea și Dăncilă!

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Din 10 august încoace se tot încearcă să se acrediteze ideea că în țările europene protestatarii sunt gazați și bătuți. Așa ar fi moda în Occident. Încă din primele zile după gazarea de pe 10 august, jandarmeria a găsit de cuviință să posteze filmulețe care să îi susțină acțiunea în forță împotriva cetățenilor. Și asta în timp ce premierul Dăncilă și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, se întreceau să laude Jandarmeria și modul în care au gazat populația – profesionist, firesc, european.

Azi și ieri, mai mulți politicieni de la putere au făcut declarații războinice, după protestele violente din Franța și Grecia, manipulând încă o dată opinia publică. („ Unde sunteți ipocriților care condamnați totdeauna România atunci când vă place și închideți ochii atunci când același lucru se întâmpla în țările voastre europene preferate?”, tuna unul dintre ei)

Dar cum să faci comparație între protestul de la București la care părinții și bunicii și-au adus copiii și nepoții în Piața Victoriei, și cel de la Paris unde francezii au aprins fumigene în fața palatului prezidențial, sau la Atena unde un grup de anarhişti a lansat bombe incendiare asupra sediului central al poliţiei. Vedeți vreo asemănare între locul de joacă de la girafa din fața muzeului Antipa și anarhiștii greci sau anumiți francezi furioși dotați cu fumigene? Nu știu în acest moment ce s-a întâmplat exact în Franța, există și acolo declarații ale unor protestatare pașnice uimite de agresivitatea jandarmeriei. Dar un lucru este cert – nicio reacție disproporționată a instuțiilor de forță franceze nu rămâne fără urmări în Franța, pe când în România autoritățile duc o campanie de descurajare a oricăror proteste, și o justificare a violenței.

Instituțiile europene, singurele care au apărat protestarii români, au spus limpede că taxează folosirea forței împotriva unor demonstranți PAȘNICI. De altfel, politicienii europeni știu exact care este diferența între proteste pașnice, la care copiii desenează pe asfalt și joacă mima, și protestele din anumite țări europene la care anarhișți, huligani se dedau la acte de violență. Simplul fapt că după atâtea luni, nici premierul Dăncilă, nici Liviu Dragnea, nu au cerut scuze populației, nu au arătat compasiune pentru cei răniți, pentru copiii gazați, și încearcă prin măsurile luate să pună capăt protestelor, nu este de bun augur. Iar pentru această manipulare sunt de vină liderii care impun acest regim autocratic, și nu lingăii și fricoșii din anumite partide aflate la guvernare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel