Românii,Tomescu Stradivarius și Paganini

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Un titlu ce sună ca un film, să zicem “Pruncul, petrolul şi ardelenii“ sau ca un banc “Un rus, un american şi un roman ajung la poarta raiului…“

Un editorial de Cristi Dumitrache

Un titlu ce sună ca un film, să zicem “Pruncul, petrolul şi ardelenii“ sau ca un banc “Un rus, un american şi un roman ajung la poarta raiului…“. Trebuie să mărturisesc că acest spectacol se naşte greu, de câteva luni, după o colaborare extrem de rodnică cu Institutul Cultural Roman. Cine ar fi crezut?

Eram mai degrabă circumspect, la adresa Institutului, auzind corul de critici absolut aberante. Văzusem însă că nu e zi fără o manifestare culturală românească şi calculasem că nimeni până la apariţia acestui institut nu adusese atâtea beneficii de imagine României. Am lucrat şi lucram excelent cu acest adevărat Minister al Culturii Româneşti Exportate, cu toţi cei de acolo. Apreciem în mod deosebit faptul că Institutul Cultural Roman prospectează şi alte pieţe de desfacere a produselor culturale româneşti, asigurând germenii unor viitoare activităţi care să devină periodice.

 La fel ca şi Televiziunea Romană (mama canalului media TVR Internaţional), Radio România Actualităţi şi Romanian Global News, institutul ajuta românii care trăiesc în afara ţării să îşi laude “marfa“, în speţă originea, istoria, tradiţiile şi filonul cultural din care provin. Lucruri care pot fi făcute atât de greu fără resurse, doar din inimă, sau foarte uşor atunci când urci pe o scenă, în faţa unei săli pline ochi, de un artist că Alexandru şi vioara să fermecată.

Cine îşi propune să rateze o asemenea ocazie, trebuie să se mai gândească. În viaţa noastră comunitară destul de monotonă, în care mai ne întâlnim din când în când, cu diverse ocazii, un asemenea recital este, aşa cum frumos spun kiwiotii “one lifetime opportunity“. Adică, cum ar spune Iuliana Tudor de la Televiziunea Naţională, “odată-n viaţa“.

Să-l aşteptăm aşadar pe Alexandru, să umplem sală, să aducem mulţi prieteni, romani sau de alte naţionalităţi şi să îl aplaudăm din inimă, pentru că este o ocazie unică. Mulţumiri celor de la institut pentru ceea ce fac posibil şi, în special doamnei Adriana Gae, coordonatoarea acestui proiect cultural excepţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel